El Kaide: Afganistan zaferi Batı hegemonyası için sonun başlangıcı

El Kaide: Afganistan zaferi Batı hegemonyası için sonun başlangıcı

El Kaide'nin merkez yapılanması, Afganistan'da ABD işgalinin sona ermesi sebebiyle bir açıklama yayınladı. Örgütün açıklamasında işgalin sona ermesinin ‘Batı hegemonyasının sonu olduğu’ ifade edildi.

El Kaide'nin merkez yapılanması, Afganistan'da ABD işgalinin sona ermesi sebebiyle bir açıklama yayınladı.

Örgütün ana propaganda kanalı As Sahab tarafından yayınlanan ve sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan açıklama "Afganistan'da Allah'ın Verdiği Zafer Sebebiyle İslam Ümmetine Tebrik" başlığını taşıyor.

"ABD rezil şekilde çıkarıldı"

- "ABD'nin Afganistan'daki yenilgisi sebebiyle Allah'a şükredildiği" ifadesiyle başlayan açıklamada, "ABD'nin belinin kırıldığı, küresel itibarının zedelendiği, İslam toprağı Afganistan'dan rezil ve zelil bir şekilde çıkarıldığı" öne sürüldü.

- Afganistan'daki zaferin "İşgalci emperyalist güçlere karşı direnç ve direnişin sembolü olan kararlı Afgan milleti eliyle gerçekleştiğine" vurgu yapılan açıklamada, "Afganistan imparatorlukların mezarlığı ve İslam'ın zaptedilmez kalesidir" ifadeleri kullanılıyor.

"İlham kaynağı"

- Açıklamada "Amerika şer imparatorluğunun mağlubiyeti, bu çağda Allah'ın bir işaretidir ve dünyanın mazlumları için muazzam bir ilham kaynağıdır." ifadesi yer alırken, “Afganların Batılı işgalciler karşısında eğilmediği” ifade edilip, "Bu cihat ve direniş yolunda Afgan milleti tarihi yiğitlikler sergilemiş, birkaç on yıldır paha biçilmez fedakarlıklarda bulunmuştur." denildi.

- Taliban hareketin liderleri açıklamada şu ifadelerle tebrik edildi:

"Bu tarihi vesileyle, İslam Emirliği'nin liderliğine tebriklerimizi iletmek istiyoruz, hususen Müminlerin Emiri, Şeyhul Hadis Heybetullah Ahundzade'ye. (...) Allah, sabit duran ve Allah'a sarsılmaz imanıyla tüm dünyaya karşı duran Müminlerin Emiri Molla Muhammed Ömer'e rahmet etsin. (...) Allah, ilkelerinden dönmeyen lider, Müminlerin Emiri Molla Ahtar Mansur'a rahmet etsin. Allah, mücahitlerin akıl hocası, şühedanın babası Şeyh Celaleddin Hakkani'ye rahmet etsin."

"Batı hegemonyası için sonun başlangıcı"

- Afganistan'da yaşananların İslam dünyası için de bir örnek ortaya koyduğu kaydedilen açıklamada "Bu zafer, eğer birleşir, silahlanır ve dinini, kutsallarını, topraklarını ve servetini korumak için Allah yolunda savaşırsa, İslam ümmetinin kapasite sahibi olduğunu ortaya koymuştur. Bu olaylar, Allah yolunda cihadın zafere ve kuvvete giden tek yol olduğunu da ispatlamıştır." ifadeleri yer aldı.

- El Kaide, Afganistan'daki kazanımların "İslam dünyasına Batı tarafından dayatılan baskıcı düzenlerini yıkarak kurtuluşa ulaşma yolunda Müslüman kitlelerin yolunu açacağı" kaydedlilirken, bu durumun "Filistin'in de Siyonist işgalden kurtuluşu için bir başlangıç olacağı" savunuldu.

- Açıklamada, ABD ve NATO'nun Afganistan yenilgisinin, Batı hegemonyası ve işgalinin sonunun başlangıcı olduğu ifade edilirken, "Bu tarihi olaylar, Avrupa ve Doğu Asya'daki kitleler için de, Amerikan hegemonyasının zincirlerinden kurtulmak için bir fırsat sunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

- El Kaide, "İslam Emirliği'nin karar ve talimatlarına uyma" yönünde çağrıda bulunurken, Afgan halkına da "bu yönetime İslami ölçülerde itaat etmelerinin gerekliliği" hatırlatıldı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.