El Kaide yönetimi Kudüs için 'harekete geçme' çağrısı yaptı

El Kaide yönetimi Kudüs için 'harekete geçme' çağrısı yaptı

El Kaide merkez komutanlığı dün Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

"El Kaide Merkez Komutanlığı" ismi altında sosyal medya ağları üzerinden servis edilen yeni bir yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin karar sert bir dille eleştirildi.

Açıklamanın girişinde El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in, "Allah'a yemin ederim, Amerika ve Amerika'da yaşayanlar, bizler Filistin'de barış içinde yaşayana kadar güvenliği hayal dahi edemeyecekler" sözleri yer aldı. 

Açıklamada ABD'nin İslam'a karşı bir savaş yürüttüğü ileri sürüldü: 

"Bu sözler ümmetin tarihindeki önemli bir merhaleyi açan şehidinin yeminindendir; ki bu merhalede İslam'a ve Müslümanlara karşı yürütülen, kutsalların çiğnendiği, servetlerinin yağmalandığı, Siyonistlerin, Arap ve diğer doğulu zalim yöneticilerin desteklendiği büyük savaşa yön veren uluslararası kafirlerin başının Amerika olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır. Her geçen gün yaşanan gelişmeler bu hakikate olan inancımızı daha da arttırmaktadır.​"

Örgüt tarafından yayınlanan açıklamanın diğer kısımları ise şöyle:

"Müslümanların kutsallarına karşı saldırganlık"

"Kudüs'ün, Siyonist varlığın başkenti olarak tanınması, Haçlı savaşçısı Trump tarafından Müslümanların kutsallarına karşı bariz bir saldırganlıktır. Müslüman ümmet için böylesi yüksek voltajlı bir şok, belki de uykudan uyanmaya sebep olabilir.

Eğer hemen harekete geçmezsek bu saldırganlığı izleyen, Müslüman ümmet olarak varlığımızı tehdit eden ve Müslüman dünyamızı Siyonist Haçlı Seferi İttifakı'na, Şii Rafizilere ve mürtedlere ve de doğunun Arap ve müttefik diğer zalim yöneticilerine tamamen boyun eğdiren başka kararlar, konferanslar, anlaşmalar çok geçmeden kendini gösterecek, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele adı altında, kitlelerimiz dini kimlik ve inançlarından tamamen koparılacaktır."

"Suçlu olan, düşmanlığı başlatan taraftır"

"Çağın Firavun'u Amerikan saldırganlığına ve küstahlığına karşı en kesin ve en kısa yol, Siyonist-Haçlı müttefikleri her yerdeki hayati çıkarlarını hedef alarak Allah yolunda cihat etmektir. Bu basit bir denklemdir;  bizi öldürdüğünüz gibi, öldürülürsünüz; bizi bombaladığınız gibi, siz de bombalanacaksınız ve suçlu olan ise düşmanlığı başlatan taraftır.

İslam ümmeti artık kukla rejimlerin, özellikle de Suud Ailesi'nin teslimiyetçi tutumları olmadan, Siyonist-Haçlı ittifakının, Müslümanları böylesine ağır bir şekilde aşağılamak için cesaretini hiçbir zaman toplayamayacağını fark etmelidir.

Her şeyden önce Siyonist-Haçlı ittifakı, kendi işbirlikçileri olan sözde Arap ve Müslüman ordularının ümmetin üzerinde tam bir hegemonya kurdukları ve tüm duygu-hevesleri demir yumruklarla söndürdüklerinden emin olmasalar, Müslümanlara asla meydan okuyamazlardı."

"Saflarınızı birleştirin"

"Saflarınızı birleştirin, çabalarınızı koordine edin, anlaşmazlıklarınızı unutun, Rabbinize tövbe edin ve günahlarınız için bağışlanma dileyin. Cephede olanlar savaşa devam etmeli ve şunu vurgulamalı; burada başlıyoruz ve Aksa'da buluşacağız

Her köşeden aleyhinize toplanan yabancı güçlere karşı bir mühlet bırakmadan bir savaş ilan edin. Çabalarınızı küffarın aleyhine odaklandırın. Onu başını kaldıramayacak dertlere duçar edin. Taarruzlarınızı küffarın başı kendi sonunun geldiğini anlayarak saldırganlığından vaz geçinceye kadar arttırın, yoğunlaştırın. Zira zafer bazen yalnızca bir saat sabır demektir."

Müslüman akademisyenlere çağrı

"Müslüman akademisyenler ve İslam davetçileri. Allah rızası için sağlam bir duruş sergileyin. Öyle bir duruş ki, dindarlara onur getirecek, tevhid bayrağını yükselterek aşağılayıcı inançsızlığın bayrağını indirip kaldıran bir duruş."

Açıklamada Usame Bin Ladin vurgusu

El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in meşhur sözlerinin açıklamanın başında kullanılmış olması, örgütün halen Filistin meselesi konusunda "silahlı mücadele" vurgusundan vazgeçmediğinin bir kanıtı olarak ifade ediliyor.

Usame Bin Ladin, öldürülmeden önce Filistin ile ilgili yayınlanan tüm ses ve video kayıtlarında, bölgede kalıcı bir barışın sağlanmasının ancak silahlı bir direniş ile mümkün olduğu vurgusunda bulunmaktaydı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.