El Kaide'den Fransa'ya 'Charlie Hebdo' tehdidi

El Kaide'den Fransa'ya 'Charlie Hebdo' tehdidi

Yemen merkezli Arap Yarımadası El Kaidesi, Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini yeniden yayınlaması sonrası Fransa'yı tehdit etti.

Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK), Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini yeniden yayınlaması sonrası Fransa'yı tehdit etti.

2015 yılında Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırıyı düzenleyen AYEK, derginin karikatürleri yeniden yayınlama kararı sonrası bir açıklama yayınladı.

Sosyal medya platformları üzerinden yayınlanan açıklamada, Fransa'ya ve Charlie Hebdo'ya yönelik sert ve tehditkar ifadeler yer aldı.

Fransa'ya tehdit

Açıklamada, 2015 yılında Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıya atıfta bulunularak, "Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlerin cezasız kalmayacağının gösterildiği" ifade edildi.

AYEK, "Fransa'nın geçmişte aldığı dersi unuttuğunu" öne sürerek, "Batı'da yaşayan milyonlarca Müslümanın olduğunu ve Fransa'nın hiçbir zaman güvende olmayacağını" öne sürdü.

Açıklamada, Batı'daki Müslümanlara, Hz. Muhammed'e hakaret eden isimleri hedef alma çağrısında bulunuldu.

Aynı zamanda, karikatürlerin yayınlanması kararına destek olan Fransa da açıklamada saldırılarla hedef alınmakla tehdit edildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.