El Kaide'den Kassam Tugayları'na taziye

El Kaide'den Kassam Tugayları'na taziye

El Kaide'nin merkez yapılanması, Filistin'de devam eden olaylara ilişkin yayınladığı mesajında, İsrail bombardımanında yaşamını yitiren bir Kassam lideri için taziyede bulundu.

El Kaide'nin merkez yapılanması, Filistin'de devam eden çatışma sürecine ilişkin yayınladığı mesajında, İsrail bombardımanında yaşamını yitiren bir Kassam lideri için taziyede bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın Gazze şehrinden sorumlu komutanı olan Basim İsa (Ebu İmad), 12 Mayıs'ta düzenlenen İsrail saldırısında yaşamını yitirmişti. İsa, saldırılarda öldürülen en üst düzey Kassam komutanları arasında yer alıyordu. İsa'nın yanı sıra birçok diğer Kassam komutanı da İsrail saldırılarında yaşamını yitirdi.

Dün sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan mesajda Filistin'de İsrail ile yaşanan çatışmalara ve güncel duruma da değinildi.

"Dünyada Müslümanlar ilerliyor"

Açıklamada İsrail'in saldırılarının, dünyada Müslümanların ilerlemeye başladığı bir döneme denk geldiği vurgulandı.

El Kaide "mücahitlerin Afganistan, Somali ve Batı Afrika'da Haçlılara karşı ilerleme kaydettiğini, ABD'yi Afganistan'dan çıkarmaya başladığını" ifade etti.

Bu bölgelerin yanı sıra diğer İslam coğrafyalarında da benzer bir durumun olduğu kaydedildi.

Filistin meselesi

El Kaide'nin merkez yapılanması tarafından yayınlanan açıklamada, Filistin'deki güncel meselelere dair birçok önemli ifade yer aldı.

Açıklamadan Filistin'e dair satır başları şu şekilde:

- El Kaide, "Yahudilerin, 1967 savaşından sonra doğan Filistinli nesillerin zihinlerini Yahudileştirebileceğini düşündüğünü, ancak bu nesillerin de kendilerinin cihat ve şehadete inançlı bir nesil olduğunu kanıtladığını" savundu.

- Grup, Filistin meselesinin sadece Filistinlilerle kısıtlı bir mesele olmadığını, tüm İslam dünyasının bu mesele için gayret sarf ettiğini söyledi. Filistin'i kurtarmanın, İslam dünyasının Amerikan hegemonyasından kurtarmaktan geçtiği ifade edildi.

- Açıklamada, bazı Arap yöneticilerin İsrail ile normalleşme girişimleri de eleştirildi. El Kaide İsrail ile normalleşmenin mümkün olmadığını, Yahudilerin "hiçbir zaman Allah ve peygamberleriyle normal ilişkiler kurmadığını" belirtti.

Basim İsa için taziye

El Kaide'nin merkez yapılanması tarafından yayınlanan dört sayfalık açıklamanın son kısmında, "Filistin'deki şehitler ve bunların en başında Basim İsa (Ebu İmad) için taziyelerimizi iletiyoruz. Ki o (Ebu İmad), bu mübarek günlerde canını Allah'a teslim etmiştir."

Açıklamada Ebu İmad'dan "kahraman bir komutan" olarak bahsedildi.

basimisa.jpeg

Basim İsa (Ebu İmad)

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.