El Kaide'den Mali'de Alman ve Fransız güçlerine saldırı

El Kaide'den Mali'de Alman ve Fransız güçlerine saldırı

El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin Mali'de Alman ve Fransız güçlere yönelik bombalı araç saldırıları düzenledi.

El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) Mali'de Alman ve Fransız güçlere yönelik bombalı araç saldırıları düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere Mali'deki Alman ve Fransız güçleri farklı saldırıların hedefi oldu.

Saldırılarda çok sayıda yabancı askerin yaralandığı ifade edilirken, ölü ve yaralı sayısına dair gerçek rakamlar ise belirsizliğini koruyor.

Sorumluluğu üstlenen CNİM ise, saldırıların detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CNİM tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarda, "Haçlı birlikleri" olarak nitelenen Batılı güçlerin 3 ayrı saldırıyla hedef alındığı öne sürüldü:

- İlk saldırı 19 Haziran günü, Avrupalı birliklerin oluşturduğu "Takuba" güçlerini hedef aldı. Ülkenin kuzeyinde düzenlenen saldırıda yerel güçlerden ve Avrupalı birliklerden kayıplar olduğu ifade edildi.

- İkinci saldırı 20 Haziran günü ülkenin kuzey kesimindeki Gossi şehri yakınlarında Fransız askeri konvoyunu hedef aldı. Konvoya düzenlenen bombalı araç saldırısında ölü ve yaralılar olduğu aktarıldı.

- Üçüncü ve son saldırı ise ülkenin kuzeydoğusundaki Tarkint bölgesinde, BM misyonuna bağlı Alman güçlerine yönelik bir bombalı araçla düzenlendi. Saldırıda çok sayıda askerin yaralandığı resmi kaynaklarca açıklandı.

CNİM'in ülkede son dönemde Batılı güçlere yönelik saldırılarının şiddetini artırdığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.