El Kaide'den Mescid-i Aksa açıklaması: Bekleyin, bizler de beklemekteyiz

El Kaide'den Mescid-i Aksa açıklaması: Bekleyin, bizler de beklemekteyiz

İki yapının ortak açıklamasında, 'Musibetinizin, musibetimiz olduğunu bilin. Kendi ülkelerimizde cihat ediyoruz ancak gözlerimiz Filistin’dedir.' denildi.

El Kaide'nin Arap Yarımadası ve Batı Afrika kolları, Kudüs'te yaşanan gerginliğin ardından ortak bir açıklama yaptı. İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa'ya girişe metal dedektörler yerleştirmesinin ardından Filistinliler durumu protesto etmiş, İsrail polisinin gösterilere yaptığı müdahaleler sonucu yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Örgütün medya kanalları tarafınan paylaşılan açıklamada, "Filistinli halkımızın üstündeki Siyonist zulüm ve saldırganlık, her geçen gün daha bir şiddet ve genişlik kazanarak devam etmektedir." denildi. 

İlim adamlarının inisiyatif almaya davet edildiği açıklamada, İsrail güçlerine yönelik saldırı hazırlığında olan Filistinliler için "Açlık grevi, bıçak intifadası ve araçla ezme girişimi gibi eylemlerinizi, her türlü cihat ve cenginizi Allah bereketlendirsin." denildi. 

Örgüt, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in "Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır." hadisine atıfta bulunarak, "Rasulullah’ın vaadine kesin bir şekilde inandığımız gibi onun verdiği haberlerin tahakkuku doğrultusunda çalışmaktayız." tehdidini yöneltti. 

İşte açıklamanın tam metni:

Kitabında “İnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli olarak yahudiler ile, şirk koşanları bulacaksın.” diye buyuran Allah’a hamd olsun. Salat ve selam "(İbadet için) sadece şu üç mescide yolculuk yapılır: Mescidi Haram, Mescidi Nebî ve Mescidi Aksa." diye buyuran resullerin efendisi, mücahitlerin imamı Muhammed’e, ailesine, sahabesine ve kıyamete dek onlara güzelce tabi olanlaradır.

Allah (azze ve celle) şöyle buyurmaktadır: “Allah'ın mescitlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır! Aslında bunların oralara ancak korkarak girmeleri gerekir. (Başka türlü girmeye hakları yoktur.) Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük azap vardır.”

Siyonistlerin nabız yoklaması mı?

Filistinli halkımızın üstündeki Siyonist zulüm ve saldırganlık, her geçen gün daha bir şiddet ve genişlik kazanarak devam etmektedir. Uzun yıllar boyunca abluka, terör ve yıkımla yetinmeyen Siyonist devlet-çiği, bataklığını artırarak genişletmektedir. Şöyle ki; Rasulullah’ın yürüdüğü, iki kıblemizden biri olan Mescidi Aksa’ya yönelik saldırganlıkların defalarca tekrarlanmasının ardından Siyonistler tarafından bu tutum, İslam ümmetinin mukaddesatını çiğneyerek ve Müslümanların şiarlarını hiçe sayarak Mescidi Aksa’yı kapatmaya,  Müslümanların namaz kılmasına engel olmaya kadar götürüldü. Acaba Siyonist oluşumlar tarafından bir nabız yoklaması mıydı tüm bu olanlar?

Peygamber katillerinin torunlarının sicillerine utanç ve rezillik olarak eklenmesini sağlayacak İslam ümmetinin mukaddesatından birine yönelik bu çirkin saldırı karşısında, mesajlarımız aşağıdaki gibidir;

Allah için ayağa kalkın

İlim adamlarına, şeyhlere ve davetçilere…

Peygamberinizin gece yürüyüşü yaptığı yerin lisanı haliyle sizlere açık bir yardım mesajı gönderilmektedir. Sizler onun mirası, dinin muhafızlarısınız. Bereketli Mescidi Aksa, şuanda Yahudilerin pisliği altında inlemekte; Filistin, kendi kanında boğulmuş bir halde haykırmakta, her gün bu dinin evlatlarından yardım istemektedir. Tıpkı çatlağı olmayan sağlam bir duvar ve ümmetin mukaddesatına ve bu dinin ilkelerine saldıran her türlü entrika ve düşmanlığı paramparça edecek sağlam bir saf gibi, onlarla beraber olun. Tıpkı geçmişteki selefiniz gibi bu ümmete izzetini, başarılarını tekrardan kazandıracak şekilde Allah için ayağa kalkın.

Öfkeniz sizi harekete geçirsin

Müslüman halklarımıza…

Ey Müslümanlar, Yahudilerin bu çirkin saldırıları ancak bizim zillet halimizden ve hain mürted yöneticilerin Mescidi Aksa’mızı ayaklar altına almasından sonra gerçekleşmeye başladığını bilin. Durum böyle olunca ne bizim hoşgörümüzü dikkate aldılar ne de öfkemizi önemsediler. Onların nazarında bizim varlığımız, artık yokluktu. Ardından bir sıçrayışı taşımayan öfke, aciz ve zelil bir öfkedir. Ey Müslümanlar sizlere peygamberin öfkesini hatırlatırım. O Medine şehrinde Yahudileri barındırmayacağını söylemiş ve bu vaadinin arkasında durmuştur. Zaten onu, sözünden dönmekten tenzih ederiz.

Aksa'da buluşalım

Mücahitlere ve komutanlarına…

Bu sahada ilk tekbiri sizler yükselttiniz. Allah sizlere rahmet etsin, şiddetli çatışmalarda bile hamlelerinizi ve gayretlerinizi sürdürüp, insanları teşvik ettiniz. Anlaştığımız gibi sloganımız “Buradan başlayıp Aksa’da buluşalım” olsun.

Allah cihadınızı bereketlendirsin

Filistinli kardeşlerimize…

Allah (azze ve celle) murabıtları ve mücahitleri bereketlendirsin. Açlık grevi, bıçak intifadası ve araçla ezme girişimi gibi eylemlerinizi, her türlü cihat ve cenginizi Allah bereketlendirsin; bilhassa son Aksa operasyonunda olduğu gibi kahramanlık örneği gösteren gençlerinizi. Bizim için en güzel örnek olacaklardır.

Allah (azze ve celle)’den, size indirilen belalardan kat kat fazla sabırlar ihsan etmesini dileriz. Musibetinizin, musibetimiz olduğunu bilin. Kendi ülkelerimizde cihat ediyoruz ancak gözlerimiz Filistin’dedir. Önce Allah’a sonra sizlere sözümüz olsun ki; Filistin özgürleşinceye dek cihat ilkesinden asla sapmayacağız. O bizim başlıca meselemizdir ve bu meseleden asla vazgeçmeyeceğiz. Zafer, Allah’ın yardımıyla zafer, yakındır. Aksa’nın özgürlük savaşı ufuklarda belirdi. “Ne zamanmış o? diyecekler. De ki: Yakın olsa gerek!” Kendimize ve sizlere yapabileceğimiz en hayırlı nasihat Allah’ın şu ayetidir: “Ey iman edenler! Sabredin; (düşman karşısında) sebat gösterin; (cihad için) hazırlıklı ve uyanık bulunun ve Allah'tan korkun ki başarıya erişebilesiniz.”

Bekleyin, bizler de beklemekteyiz

Son olarak Yahudilere ve avenelerine…

Buhari ve Müslim’de geçen bir hadiste Ebu Hureyre, Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğunu aktarır: “Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; 'Ey Müslüman, Ey Allah'ın kulu, şu arkamdaki Yahudidir, hemen gel de öldür onu!' diye haber verecektir. Sadece Garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır.

Rasulullah’ın vaadine kesin bir şekilde inandığımız gibi onun verdiği haberlerin tahakkuku doğrultusunda çalışmaktayız. Bekleyin, bizler de beklemekteyiz. Sonuçları görecek ve işiteceksiniz. “Allah emrinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.”

Arap Yarımadası El Kaidesi -Mağrip El Kaidesi

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.