El Kaide'den Pakistan'ın Afganistan'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklama
El Kaide, Pakistan yönetiminin Afganistan'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.
El Kaide'nin Merkez Komutanlığı, Pakistan ordusunun Afganistan'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.
Açıklamada "Afganistan İslam Emirliği'nin şu anda yeryüzündeki tek İslam devleti olduğu" belirtilerek, "bu sebeple Arap olsun veya olmasın Allah düşmanları bu devleti tanımamaktadır" denildi.
El Kaide'nin açıklamasında, "İslam Emirliği'nin ümmetin evlatlarından değişim için çalışanların yolundan gittiği çağdaş bir örnek olduğu" belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Siyonist-Haçlı dünya düzeninin iradesine teslim olmuş, Birleşmiş Milletler saflarında ve onun zayıfların boyun eğdiği, güçlülerin ise görmezden geldiği kanunları içinde yer almış bütün devletler için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu Siyonist-Haçlı dünya düzeni, İslam ülkelerine geriliği, cehaleti ve zayıflığı dayatmıştır ve dayatmaya devam etmektedir. Ülkelerimizi, din, iman, yiğitlik ve erkekliği yok eden bozuk mallarının pazarları haline getirmekte, güç hazırlığı için önemli bilimsel alanlarda onlara hiçbir ciddi imkan sunmamakta, halklarını nebevi risaletin davet ve cihat emanetini taşımaya hazırlamalarına izin vermemektedir.
Afganistan'daki İslam Emirliği sistemi dinin ikamesini, Müslüman devletin inşasını, halkın korunmasını ve mazlumların desteklenmesini dert edindiği için, Siyonist-Haçlı dünya düzeni ve uluslararası toplum ondan razı olmamıştır."
"Afganistan'a saldırmayı Pakistan'a ABD emretti"
El Kaide, bu sebeple ABD'nin Pakistan'a Afganistan'a saldırmasını emrettiğini savundu:
"Bu sebeple ABD Başkanı Donald Trump Pakistan'a musallat olan Şahbaz Şerif ve Asım Münir'e Afganistan'daki Müslümanlarla savaşmalarını, onlara saldırmalarını, İslam Emirliği'ni zayıflatıp yıkmalarını, onu nebevi programından, dini ve eğitimsel görevlerinden, ümmet meselelerini savunma ve mazlumlara yardım hedeflerinden alıkoymalarını emretmiştir.
Tıpkı ondan önceki ABD Başkanı Bush'un, o gün Pakistan'a musallat olan kulu ve ajanı Pervez Müşerref'e Afganistan'daki Müslümanları takip edip kuşatmasını ve İslam Emirliği'ni düşürmesini emrettiği gibi."
El Kaide açıklamada Pakistan halkına seslenerek, "Pakistan halkının İslam ve Müslümanlar hakkında gayretli olduğunun ve bu bozuk rejimin yaptıklarından razı olmadığının bilindiğini" kaydetti.
Açıklamada Pakistan halkının mevcut rejimi devirmesi gerektiği belirtildi:
"Pakistan'daki ümmetin evlatlarından, halkın bütün kesimlerinden ve gruplarından, bu hükümeti ve Haçlıların ajanı olan ordu yönetimini düşürmeye, Pakistan'ın kuruluşundan beri iktidar makamını, yönetim koltuklarını ve ordu komutasını sırayla ele geçiren, Amerikan ve Yahudi rüşvetleriyle zenginleşen ve ülkeyi Yahudilerle Amerikalılara teslim ederek İslami nükleer program üzerinde istediklerini yapmalarına imkan veren bozuk aristokrat ailelerin yolsuz mensuplarını ortadan kaldırmaya çağırıyoruz."
Açıklamada Pakistan yönetiminin Afganistan'da sivil katliamlarının yanı sıra ABD'den ele geçirilen silah ve askeri araçlara da saldırılar düzenlediği vurgulandı:
"Bu ajanların, Amerikalıların Afganistan'dan kaçışının ardından İslam Emirliği'nin zaferlerinden elde ettiği birçok ganimeti hedef almaları şaşırtıcı değildir. Bu münafık hükümet ve onun komplocu ordu yönetimi, cihat ganimetleri olan araçları, zırhlı araçları ve uçakları Haçlılar adına bombalamış, mustazaf Müslümanlara eziyet etmiştir."
"İslam Emirliği'nin yanındayız"
El Kaide, açıklamasında ayrıca "İslam Emirliği'nin yanında olduklarını" vurgulayarak, Pakistan rejiminin saldırılarına karşı da Afganistan ile dayanışmanın süreceğini ifade etti.
"El Kaide cemaati olarak, Allah'ın lütfuyla ümmetin siperinde onun kahraman evlatlarıyla birlikte sebat etmeye devam ediyoruz. Bölgeyi yeniden kuşatmak için geri dönüp toplanan Siyonist-Haçlı düşmana karşı İslam Emirliği'ndeki kardeşlerimize yardım ediyoruz. El Kaide, Allah'ın izniyle, mücrim ve saldırgan Pakistan hükümetine ve onun bozuk ordusuna karşı, gücü ve imkanı ölçüsünde İslam Emirliği'ne yardım etmek için çalışacaktır."
Açıklamada Pakistanlı pilotlara da çağrıda bulunuldu ve "Siyonistleşmiş komutanlarınıza itaat etmeyin, aksine imkan bulduğunuz şekilde onları hedef alın ve öldürün" ifadelerine yer verildi.
Açıklama şu ifadelerle son buldu:
"Pakistan ordusu ve güvenlik kurumlarının şerefli mensuplarını da bu bozuk siyasi ve askeri yönetime itaat etmemeye çağırıyoruz. Onları bu yönetimi devirmeye ve Pakistan'ı, dinine ve ümmetine yardım eden, Afgan kardeşlerine destek veren, ümmetin muhacir evlatlarıyla takdire değer biçimde dayanışma gösteren eski parlak tarihine döndürmeye teşvik ediyoruz."
Kaynak: Mepa News
