El Kaide’den Suriye’de birlik çağrısı ve taziye

El Kaide’den Suriye’de birlik çağrısı ve taziye

El Kaide lideri Eymen Ez Zevahiri dün yayınlanan 24 dakikalık bir ses kaydında Suriye'deki gelişmelere değindi.

El Kaide lideri Dr. Eymen Ez Zevahiri dün yayınlanan 24 dakikalık bir ses kaydında El Kaide bünyesinde 30 yılı aşkın bir süre faaliyet gösteren iki liderinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Açıklamada Afgan-Rus savaşı tecrübesi bulunan Ebu Ömer el Halil ile Abu Dücane El Paşa’nın Pakistan ordusunun ABD ile ortak olarak düzenlediği Veziristan operasyonu sırasında ailelerini güvenli bölgelere taşırken insansız hava araçları tarafından hedef alındığını bildirildi.  Açıklamada bu iki liderin yaşamı hakkında bilgiler verilerek ikisine ait ses kayıtları paylaşıldı.

El Kaide’nin medya üretim merkezi Es-Sahab'ın da son dönemde çok sayıda üyesini çatışma ve saldırılarda kaybettiğine değinilen açıklamada, "buna rağmen medya biriminin tüm zorluklara karşın çalışmalarını sürdürdüğü ve sürdüreceği" bildirildi.

"Tekfircilik ve mürcie iki ana zararlı akım"

Açıklamada Suriye’deki muhaliflerin birleşmesinin zaruri olduğuna özellikle yer verilirken IŞİD’e yönelik eleştiriler de dikkat çekti. 

Ez-Zevahiri, açıklamasında hayatını kaybeden iki lider ile IŞİD hususunu görüştüğü zaman ikisinin de bu örgütle derhal ilişkileri sonlandırıp bunu duyurmak gerektiği hususunda kanaat belirttiklerini aktardı. Açıklamada, "İslâm dünyası için aşırılık ve tekfircilik ile mürcie görüşünün iki ana zararlı akım olduğuna" değinildi.

El Kaide tarafından yayınlanan beyanda Hint Alt Kıtasındaki El Kaide’nin faaliyetlerine de övgüde bulunuldu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.