El Kaide'den Taliban'a tebrik

El Kaide'den Taliban'a tebrik

El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) lideri İyad ag Gali'nin yeni ses kaydında Taliban'a tebrik mesajı da gönderiliyor.

CNİM'in medya yapılanması "Al Zallaqa" üzerinden yayınlanan 17 dakikalık ses kaydında İyad ag Gali bölgedeki ve İslam dünyasındaki son durumu değerlendiriyor.

"Allah'ın Yardımı Yakındır" başlığıyla servis edilen ses kaydı sosyal medya üzerinden dolaşıma sokuldu.

İyad ag Gali'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- CNİM lideri, ses kaydına bayram tebriğiyle başladı. Bu ifade, kaydın Kurban Bayramı'na yakın bir dönemde alınmış olduğunu gösteriyor.

- Ag Gali, ülkenin kuzeyi merkez olmak üzere, farklı milletlerden cihat yanlılarının zaman içerisinde organize olduğunu, geliştiğini ve Mali'nin güneyine ve diğer ülkelere kadar uzandığını dile getirdi.

"Fransa askerlerini çekiyor"

- Yayınlanan konuşmada, Fransa'nın bölgedeki Barkhane Operasyonu'nu bitirme ve askerlerinin büyük kısmını çekmeye yönelik kararına da atıf yapıldı. CNİM lideri, "Fransa bölgede amaçlarına ulaşabildi mi?" sorusunu sorarak, Fransa'nın bölgede bir zafer elde edemediğine ve imajının zedelendiğine değindi.

- CNİM lideri, kendi ellerinde esirken İslam dinini seçen Sophie Petronin'den de bahsetti. "Burada şerefli bir şey olarak kardeşimiz Meryem Petronin'den bahsedeceğiz. O İslam'ı seçtiğini açık bir şekilde ilan etmiştir ve biz de ona Allah'tan sebat ve acil şifalar dileriz. Şüphesiz ki onun dinini izhar etmesi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un kibrine karşı bir tokattır."

- Savaşın tüm bölgeye yayıldığını ve kendilerinin de savaşmayı sürdüreceğini ifade eden İyad ag Gali "Bir emirin yahut alimin öldürülmesi cihadı sona erdirmeyecektir." ifadesini kullandı.

"Otorite kuramadılar"

- Fransa'nın senelerce devam ettiği faaliyetlere rağmen ülkede bir otorite kuramadığına da değinen CNİM lideri, "Fransa bölgeyi işgal ettiğinde bir darbe geçiş hükümeti vardı, çekilirken de darbe geçiş hükümeti var." sözleriyle, Fransa'nın Mali'de cihat yanlılarına karşı istediği yerel otoriteyi kuramadığının altını çizdi. Ag Gali "Fransa çekilirken hükümeti bir cihad yangınının içinde bırakıyor." sözleriyle, dış güçlerin yerel ortaklarını terk ettiğini kaydetti.

Filistin

- CNİM liderinin konuşmasında Filistin'e de atıf vardı. Gazze Şeridi'nde Mayıs ayındaki savaşta yaşamını yitirenlere rahmet dileyen Ag Gali, İslam dünyasının "küresel küfre karşı bir ümmet olarak savaşa devam ettiğini" ifade etti.

Taliban'a tebrik

- Açıklamada, Afganistan'daki son gelişmelerden ve Taliban'ın ilerleyişinden de bahsedildi. "Amerikan güçlerinin ve müttefiklerinin çekilmesi münasebetiyle, Afganistan İslam Emirliğimize de en güzel tebriklerimizi ve en iyi dileklerimizi iletiyoruz." ifadesini kullanan Ag Gali, ABD'nin çekilmesinin tarihi bir olay olduğunu söyledi.

"Fransa Allah'ın dinine savaş açtı"

- Ag Gali, Fransa'nın Allah'ın dinine savaş açtığını ve Hz. Muhammed ile alay ettiğini belirttiği açıklamasında, "Allah'ın görünen ve görünmeyen ordularının Fransa'yı hedef aldığını" söyleyerek, aynı şekilde ABD'nin de koronavirüs salgınından ağır bir biçimde etkilendiğini kaydetti. Ag Gali, bölgedeki her millet, aşiret ve ırktan Müslümanı, Fransa'ya ve desteklediği hükümete karşı savaşmaya çağırdı. CNİM lideri ABD, Rusya, Fransa ve İsrail'den de konuşmasında bahsederek, bu devletlerin yıkıma uğraması için dua etti.

- CNİM lideri Ag Gali, cezaevlerindeki mensuplarını da unutmadıklarını, onların kurtarılması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.