Elektriğe zam iddiaları doğru mu?

Elektriğe zam iddiaları doğru mu?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, CHP milletvekili Ahmet Akın'ın 1 Ekim 2021'de elektriğe %15 zam daha yapılacağına dair iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

CHP Balıkesir milletvekili ve parti Merkez Yürütme Kurulu'nda Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Akın'ın 1 Ekim 2021'de elektriğe %15 zam yapılacağına dair iddiasının sosyal medyada ve bazı haber kanallarında yayılmasının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bu iddiaya ilişkin açıklamada bulundu.

EPDK açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"1 Ekim 2021 itibariyle nihai elektrik satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak isteriz ki elektrik tarifelerine yönelik yapılan bütün değişiklikler Kurumumuz tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmakta ve ilgili Resmi Gazete’de de yayımlanmaktadır. Belirlenen birim bedeller ile ilgili hiçbir dağıtım ya da perakende şirketi tüketicilerimizin faturalarına -gizli ya da açık şekilde- ek bir bedel yansıtamaz. Bu konuda yapılan manipülatif haberlere itibar gösterilmemesini de önemle hatırlatırız."

Açıklamada bu sene elektriğe bir daha zam yapılıp yapılmayacağına değinilmemesi dikkat çekti.

Elektriğe en son zam Temmuz 2021'de %21,9 oranında yapılmıştı. Bu zamla beraber 1 kilowatt elektriğin ücreti evler için 0,91555 TL’ye, iş yerleri ise 1,2175 TL'ye yükselmişti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.