Elektronik dergi ve kitaplara KDV zammı yapıldı

Elektronik dergi ve kitaplara KDV zammı yapıldı

Elektronik ortamda satılan gazete ve dergilerin KDV oranı yüzde 1'den yüzde 18'e, kitapların KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 18'e yükseltildi.

Türkiye'de elektronik ortamda satılan elektronik gazete (e-gazete) ve e-dergilerin Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 1’den yüzde 18’e, e-kitapların KDV'si de yüzde 8’den yüzde 18’e çıkarıldı. KDV'si yüzde 1 olan kutsal kitaplar ve yüzde 18 olan müstehcen yayınlarda ise herhangi bir vergi değişikliği olmadı.

Bunların yanı sıra kurşun kalem, boya kalemi, sulu-pastel boya, okul defteri, silgi, kalemtraş, cetvel, pergel, gönye ve benzeri kırtasiye ürünlerinde de KDV oranı yüzde 18'e çıkarıldı.

KDV artışı 19 Aralık Çarşamba günü yayınlanan Resmi gazete ile duyuruldu. Buna göre yeni vergiler 1 Ocak 2019 itibarı ile uygulanmaya başlanacak.

Dağıtımcı payı, raf parası, dükkan kirası ve kağıt maliyeti olmadan okuyuculara ulaştığı için daha hesaplı olan elektronik yayınlar başta yeni teknolojileri daha yoğun kullanan genç nesil olmak üzere çok sayıda kişiye ulaşıyor. Bu nedenle tartışmalar doğuran vergi artışına ilişkin sosyal medyada da yoğun tepki oluştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.