Elektronik sigaranın akciğer hastalıklarına neden olduğu kanıtlandı

Elektronik sigaranın akciğer hastalıklarına neden olduğu kanıtlandı

ABD'de akciğer hastalığına neden olan elektronik sigaralardaki zararlı maddenin tespit edildiği belirtildi.

ABD’li sağlık yetkilileri, elektronik sigara kullananların akciğer hastalığına yakalanmasının sebebini ortaya çıkaran konu ile ilgili önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) yapılan açıklamada, 10 eyalette elektronik sigara bağlantılı 29 hastadan alınan örnekler üzerinde yapılan testler sonucunda vitamin E asetat maddesinin bulunduğu belirtildi.

İnceleme ekibi, aşırı derecede yapışkan bir madde şeklinde tanımladığı vitamin E asetatın, solunum yoluyla akciğerlere girdikten sonra çıkmadığını belirtti.

Açıklamada, akciğer hastası olan hastalardan ilk kez alınan numunelerde “endişeye yol açan kimyasal madde” tespit edildiği aktarıldı.

E asetat, E vitamini ile elde edilen ve elektronik sigara üretiminde katkı maddesi olarak kullanılan bir yağ.

CDC açıklamasında ayrıca, hastalığa yakalananların çoğunun, uyuşturucunun ana maddesi olan THC içeren ürünleri kullandıklarını öne sürdü.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.