Elon Musk, Twitter personelinin yüzde 75'ini işten çıkarmayı planlıyor

Elon Musk, Twitter personelinin yüzde 75'ini işten çıkarmayı planlıyor

Elon Musk, Twitter'ı devralması durumunda personelinin yaklaşık yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığını söyledi.

Elon Musk, potansiyel yatırımcılarına sosyal medya platformu Twitter'ı devralması durumunda personelinin yaklaşık yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığını söyledi.

Haberin ardından Twitter hisselerinde sert düşüş yaşandı.

Washington Post'un haberine göre, Elon Musk, potansiyel yatırımcılara sosyal medya şirketini devralma anlaşmasının bir parçası olarak Twitter personelinin yaklaşık yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığını söyledi.

Görüşmelere ve belgelere atıfta bulunulan Washington Post'un haberine göre, şirketin sahibi kim olursa olsun önümüzdeki aylarda işten çıkarmalar bekleniyordu.

Şirket, Temmuz ayında, işe alımları önemli ölçüde yavaşlattığını söylemişti.

Daha önce Twitter'ın spam ve sağlık ölçümlerinden sorumlu bir veri bilimcisi olan Edwin Chen, The Post'a Musk'ın kesintilerinin "hayal edilemez" olacağını söyledi.

Haziran ayında olası işten çıkarmalar hakkında soru sorulduğunda Musk, düşük performans gösteren işçilerin neden istihdamda kalması gerektiğini anlamadığını savunarak personel kesintilerinden yana çıkmıştı.

Musk ayrıca içerik denetleme kısıtlamalarının gevşetilmesini ve önceden yasaklanmış hesapların yeniden etkinleştirilmesine izin verilmesini de savunmuştu.

Haber Twitter hisselerini vurdu

Twitter'ın mevcut yönetimi gelecek yılın sonuna kadar personelin yüzde 25'ini işten çıkarmayı planlarken, yeni rapor Musk'ın Twitter'ın 7 bin 500 çalışanını yaklaşık 2 bin kişilik bir ‘iskelet personele’ indirmek istediğini ortaya koydu.

Musk, Ekim ayı başlarında anlaşmayı orijinal şartlarında sürdüreceğini söyleyerek dramatik bir U dönüşü yapmadan önce mahkemeye gidecekti.

Milyarder şimdi satın alma işlemini önümüzdeki Cuma günü sona ermeden kapatmak için finansman sağlıyor ve bu süre zamanında işlemin tamamlanması gerektiği söyleniyor.

Haberin ardından Twitter hisseleri vadeli piyasada yüzde 13 geriledi.

Kaynak: Bloomberg HT

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.