Elon Musk uzaya insan taşıyacak yeni aracını tanıttı

Elon Musk uzaya insan taşıyacak yeni aracını tanıttı

SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk, Mars'a, Ay'a veya Güneş Sistemi'ndeki herhangi bir noktaya insan ve yük taşıyabilen aracı Starship'i tanıttı.

Elon Musk, kurucusu olduğu SpaceX'in yeni uzay aracı Starship'i tanıttı. Mars'a, Ay'a veya Güneş Sistemi'ndeki herhangi bir noktaya insan ve yük taşıyabilen araç, misyonunu yerine getirdikten sonra Dünya'ya geri dönüp dikey iniş yapabilecek şekilde tasarlandı.

SpaceX'in Teksas'daki tesislerinde Starship'in tanıtımını yapan Musk, uzay aracının bir iki ay içerisinde ilk misyonu için fırlatılacağını duyurdu. Aracın ilk uçuşunda dünyaya dönmeden önce yaklaşık 20 kilometre yüksekliğe çıkması hedefleniyor.

Musk'a göre uzay araçlarının tek kullanımlık olmaktan çıkarılıp uzun ömürlü hale getirilmesinin uzay yolculuğunun sürdürülebilirliği için olmazsa olmaz.

SpaceX'e ait ilk roketin yörüngeye ilk kez ulaşmasının 11'inci yıl dönümüne denk gelen tanıtımda, Starship ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. 9 metre çapında ve 50 metre yüksekliğindeki uzay aracının yük kapasitesi ise 150 ton.

"Aynı hevesi NASA projelerinde de göstermenizi beklerdik"

Bu arada Starship'in tanıtımı ile ilgili Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'ndan (NASA) sitem geldi.

NASA Başkanı Jim Bridenstine, tanıtım öncesinde paylaştığı bir yorumda, SpaceX'in duyurusunu merakla bekliyorum. Aynı zamanda Commercial Crew projesi yıllardır geri kalmış durumda. NASA, Amerikan halkının vergilerine yapılan yatırımlar için de aynı derecede hevesli olmanızı bekliyor" dedi.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.