Endonezya güçlerinden Cemaat İslamiyye mensuplarına baskın

Endonezya güçlerinden Cemaat İslamiyye mensuplarına baskın

Endonezya'da polis güçlerinin, Cemaat İslamiyye mensubu olduğu belirtilen bir gruba baskın düzenlediği bildirildi.

Endonezya yönetiminin ülkedeki İslami gruplara yönelik baskıları devam ediyor.

Endonezya polisine bağlı "terörle mücadele" güçleri, 11 Nisan günü ülkenin Sumatra Adası'nın güneyinde bulunan Lampung bölgesinde bir binaya saldırı düzenledi.

Saldırı sonrasında çıkan çatışmada Cemaat İslamiyye mensubu olduğu değerlendirilen 2 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Çatışmada bir Endonezya polisi de ağır yaralandı.

Bölgenin konumu:

Endonezya polisi, baskının ülke çapında Cemaat İslamiyye'ye yönelik süren önlemlerin bir parçası olduğunu ifade etti.

Lampung bölgesinde düzenlenen bir diğer baskında 4 kişinin tutuklandığı bildirildi.

1 Ocak 1993'te Ebubekir Beşir ve 1960'lı yıllardan beri beraber çalıştığı Abdullah Sungkar (1937-1999) tarafından kurulduğu iddia edilen Cemaat İslamiyye (İslami Cemaat) iddialara göre ailesi Darul İslam isimli oluşumda yer alan Abdullah Sungkar'ın teklifiyle daha disiplinli bir yapı olması ve Darul İslam geleneğinin canlandırılması için ikilinin sürgünde bulunduğu Malezya'da kurulmuştu. Filipinler'e karşı savaş veren Moro'daki İslami yapılanmalarla öncelikle temasa geçen ve onlara yardımlarda bulunduğu belirtilen bu yeni oluşumun, 1998'de El Kaide lideri Usame bin Ladin ile de temasa geçip onunla ortak çalışmaya başladığı iddia edilmekteydi.

Grup 2002 yılında Bali saldırılarından da sorumlu tutuluyordu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.