Endonezya'da Batı Papualı ayrılıkçılar teknikerlere saldırdı: 8 ölü

Endonezya'da Batı Papualı ayrılıkçılar teknikerlere saldırdı: 8 ölü

Endonezya'nın doğusunda Batı Papualı ayrılıkçılar telekomünikasyon kulesini onaran teknikerlere ateş açtı.

Endonezya'nın doğusundaki Papua ilinde Batı Papualı ayrılıkçılar telekomünikasyon kulesini onaran teknikerlere ateş açtı.

Çarşamba günü dağlık bölgedeki devlet destekli Telkomsel şirketine ait kuleyi onaran teknikerlere baskın yapan silahlı ayrılıkçıların 8 kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Senelerdir Endonezya Güvenlik Güçleri ile çatışma halinde olan ayrılıkçıların son dönemde saldırılarını artırdığı ve devlete bağlı işçileri hedef aldığı aktarıldı.

Papua askeri sözcüsü Akşha Erlangga'nın açıklamasında, bir işçinin saldırı sırasında kaçmayı başardığı ve iş arkadaşlarının saldırı altında olduğunu üstlerine bildirdiğini söyledi.

Saldırı üstlenen Batı Papua Ulusal Kurtuluş Ordusu'ndan gelen açıklamada, sivillerin daha önce 'savaş bölgesi' olarak nitelendirilen bölgeden ayrılmaları hususunda uyarı yapıldığı ifade edildi.

Ordu sözcüsü Sebby Sambom açıklamasında "Ayrıca vurulan kişiler bizlere göre Endonezya ordusu veya polisinin bir parçasıydılar." ifadesini kullandı.

Eski bir Hollanda kolonisi olan Papua, 1961 senesinde bağımsızlığını ilan etmiş, ancak iki sene sonra Endonezya güçleri tarafından referandum sözü verilerek işgal edilmişti.1969 yılında ise kimileri tarafından düzmece olarak görülen bir oylama sonucunda Endonezya'ya katılmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.