Endonezya’da binlerce kişi enkaz altında

Endonezya’da binlerce kişi enkaz altında

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen depremde Palu’ya bağlı Petobo ve Balaroa bölgesinde 3 binden fazla ev yıkılırken, binlerce kişinin enkaz altında olduğu belirtiliyor.

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen depremin ardından altı gün geçmesine rağmen hala binlerce kişinin enkaz altında olduğu belirtiliyor.

Sulawesi Adası’nda deprem ve ardından tsunaminin etkili olduğu Palu’ya bağlı Petobo ve Balaroa bölgesinde yerleşim alanlarında 3 binden fazla evin yıkıldığı, binlerce kişinin enkaz altında kaldığı ifade ediliyor.

İki bölgede 150’ye yakın cesede ulaşıldığı bilgisini paylaşan yetkililer, kimlik tespiti ve kayıp ihbarları üzerinden ölü ve yaralı sayısına ilişkin açıklama yapıyor ancak bölge genelinde yıkıma uğramış yerleşim alanlarında kaç kişinin hala enkaz altında kaldığına yönelik kesin bilgi bulunmuyor.

Petobo’da depremden sonra toprak zeminin 3 metreye kadar yükseldiği, bazı evlerin de bulunduğu alandan 300 metre uzaklığa sürüklendiği belirtiliyor.

Petobo’da yaşayan 55 yaşındaki Arden Latanratu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Akşam namazı için camiye gittiğimde deprem oldu. Depremin hemen ardından eve koştum. Evimi yerinde bulamadım. Evim, bulunduğu alandan 300 metre uzağa sürüklenmiş. Eşim sağ kurtulurken, kızım ve torunum yaşamını yitirdi." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.