Endonezya'da bir Fransız 300'den fazla çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklandı

Endonezya'da bir Fransız 300'den fazla çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklandı

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da, 300'den fazla çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan bir Fransız emekli tutuklandı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da, 300'den fazla çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan bir Fransız emekli tutuklandı. Endonezyalı yetkililer, 65 yaşındaki Francois Camille Abello'nun ağır hapis cezası ya da idam cezasına çarptırılabileceğini açıkladı.

Paris bölgesinde yaşan şüpheli, haziran ayının sonunda otel odasında 2 henüz reşit olmayan kızla yakalanmıştı.

Cakarta polis şefi Nana Sudjana basına yaptığı açıklamada, François A.'nın Cakarta'daki otel odasında fotoğraf stüdyosu kurduğunu ve genç kızlara modellik teklifi yaparak onları tuzağa düşürdüğünü açıkladı. Emekli Fransız, son 5 yıl içinde birçok kez turist vizesiyle Endonezya'ya gelmişti.

10 ila 17 yaşlarındaki çocukların video ve fotoğrafları ortaya çıktı

Polis şefi, şüphelinin reşit olmayan kızlarla 250 bin ila bir milyon rupi karşılığında (118TL-475TL) cinsel ilişkiye girdiğini, kabul etmeyenleri de dövdüğünü ifade etti.

Polis, ayrıca şüphelinin bilgisayarında 10 ila 17 yaşların 300'den fazla reşit olmayan mağdur kızların video veya fotoğraflarını ele geçirdi. Zanlının bilgisayarında, çocuklarla cinsel ilişkiye girdiği anların videoları dahi bulunuyor.

Endonezya'da yargılanacak olan Fransız şüphelinin suçlu bulunması halinde, ölüm cezasına kadar varan ağır bir cezaya çarptırılması bekleniyor.

Çocukların cinsel sömürü ve cinsel istismardan korunması için mücadele eden ECPAT'a göre, Endonezya'da her yıl yaklaşık 70.000 çocuk cinsel suçların kurbanı oluyor.

Geçen ay, kaçak bir Amerikalı Russ Medlin, Cakarta'da çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.