Endonezya'da futbol maçında çıkar arbedede 200'e yakın kişi öldü

Endonezya'da futbol maçında çıkar arbedede 200'e yakın kişi öldü

Endonezya'nın iki futbol takımının arasındaki müsabakada taraftarlar arasında arbede çıktı, 174 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla yaralı var.

Endonezya'nın Doğu Java eyaletinde iki futbol takımının taraftarları arasında çıkan olaylarda 174 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Çoğunun ezilerek öldürüldüğünü belirtildi.

Yaralılar arasında durumu kritik olanların bulunduğu dolayısıyla ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

Endonezya Premier Ligi maçında Persebaya Surabaya'nın Arema Malang'ı 3-2 mağlup ettiği maçın ardından iki rakip futbol takımının taraftarları arasında çok sayıda arbede yaşandı.

Doğu Java Polis Şefi Nico Afinta, arbedenin çevik kuvvet polisinin göz yaşartıcı gaz kullanmasına neden olduğunu ve bunun taraftarlar arasında paniğe yol açtığını söyledi.

Yüzlerce kişi biber gazına yakalanmamak için çıkış kapısına koşarken, birçok insan kaosta boğuldu ve ayaklar altında kaldı. Yetkililer, polisin müdahalesinin hemen ardından 34 kişinin öldüğünü, daha sonra bu sayının 129'a yükseldiğini belirtti.

180 yaralının hastanedeki tedavileri ise devam ediyor.

Kaynak: Habertürk, Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.