Endonezya'da köpek eti revaçta

Endonezya'da köpek eti revaçta

270 milyon nüfuslu Endonezya'da nüfusun yüzde 7'sinin köpek eti tükettiği tahmin ediliyor.

Endonezya'nın bazı eyaletlerinde son yıllarda köpek eti satan lokantaların sayısında artış kaydedildiği belirtiliyor.

Ülkede köpek eti ticaretinin son bulması için mücadele eden hayvan hakları kuruluşları Endonezyalıların yüzde yedisinin köpek eti tükettiğini tahmin ediyor.

Bazı hayvan hakları kuruluşları köpek eti yemeyi insanlığa aykırı bir davranış olarak savunurken tüketimin kuduz salgını gibi bazı hastalıkları ortaya çıkarabileceğinden şüphe ediyor.

"Tavuk veya dana etinden farksız"

Ancak yine de birçok Endonezyalının son dönemde köpek etine yöneldiği görülüyor. Köpek eti tüketen bazı Endonezyalılar bu eti tavuk veya dana etinden farklı görmüyor.

Endonezya'da köpek eti satılan eyaletlerden biri de Mollo. Eyaletin tarihine baktığımızda daha önce Mollo'da köpek eti yeme gibi bir alışkanlık görülmezken son yıllarda eyalette köpek etinin tercih edildiği fark ediliyor.

Endonezya'nın bazı bölgelerinde de köpek eti restoranlarının talebe bağlı arttığı ve bunun da tedarik ihtiyacını doğurduğu ifade ediliyor. Birçok vatandaş son zamanlarda köpeklerinin kaybolmasından yakınıyor.

Hayvan hakları kuruluşlarının itirazlarının yaygınlaşmasıyla Sumatra'daki Medan gibi bazı yerel yönetimlerin köpek eti satışını yasaklamıştı. Ancak Medan'da yasağa karşı meydana gelen protestolar, yerel yönetimin "yasak değil tavsiye" gibi bir bilgilendirme bildirisi yayımlamasına sebebiyet vermişti.

Orta Cava'da geçtiğimiz yıl köpek eti ticareti yapan bir kişi yargılanmıştı. Bunun sonucunda şahıs 10 ay hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Köpek eti tüketimi genellikle ülkenin Hıristiyanların yoğunlukta olduğu Kuzey Sumatra, Kuzey Sulavesi, ve Doğu Nusa Tenggra'da tercih ediliyor. Çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu söz konusu bölgelerde nüfusun yüzde 9'unun Müslümanların oluşturulduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Al Jazeera, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum