Endonezya'da silahlı çatışma

Endonezya'da silahlı çatışma

Endonezya'da güvenlik güçleriyle silahlı bir grup arasında çıkan çatışmada 6 kişinin öldüğü bildirildi.

Endonezya'da güvenlik güçleriyle silahlı bir grup arasında çıkan çatışmada 6 kişinin öldüğü bildirildi.

Başkent Cakarta'da yaşanan çatışmayla ilgili açıklamada bulunan Polis Şefi Fadil İmran, "İslami Savunma Cephesi" (FPI) destekçisi oldukları iddia edilen kişilerle yaşanan çatışmada 6 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Imran, FPI lideri Muhammad Rizieq Shihab'ın düzenlediği toplu etkinliklerde "koronavirüs tedbirlerini ihlal ettiği" nedeniyle sorgulanmasına yönelik, bu grubun destekçilerinin polis merkezini basacağı ihbarı aldıklarını öne sürdü.

İhbar kapsamında çevrede alınan güvenlik önlemleri esnasında bir araç içindeki kişilerle polis güçleri arasında silahlı çatışma çıktığını, olayda araç içindeki 10 kişiden 6'sının öldürüldüğü 4'ünün ise olay yerinden kaçtığı ifade edildi.

Endonezya polis güçleri tarafından yapılan açıklamada araç içindeki kişilerin FPI destekçileri oldukları öne sürülürken bu iddia henüz doğrulanmış değil.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.