Endonezya'da tsunami felaketi: Ölü sayısı 400'e yaklaştı

Endonezya'da tsunami felaketi: Ölü sayısı 400'e yaklaştı

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda dün meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde 384 kişinin öldüğü ve 350'den fazla yaralının olduğu bildirildi.

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), merkez üssü Orta Sulawesi eyaletinin Donggala bölgesinin 27 kilometre kuzeydoğusu olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini duyurdu.

384 kişi öldü, yüzlerce yaralı var

Endonezya Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB), Sulawesi Adası’nın Orta Sulawesi eyaletinde meydana gelen depremde şu ana kadar en az 384 kişinin öldüğü ve 350'den fazla yaralı olduğunu açıkladı.

400 kişilik kurtarma ekibi çalışmalarını sürdürüyor

Bölgede elektrik ve internet hatlarındaki kesinti nedeniyle iletişim de sorun yaşadıklarını dile getiren Nugroho, bin 400 kişilik arama kurtarma ekibinin bölgede çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Öte yandan yetkililer, Palu’daki Mutiara SIS Al-Jufrie Havalimanı'nın uçuş pistinin 500 metrelik alanında hasar görmesinden dolayı yardım ulaştırmada kullanılabilir durumda olan 2 bin metrelik alan için daha uygun uçakların kullanılacağını duyurdu.

3 metre yüksekliğe kadar tsunami dalgaları vurdu

Donggala bölgesinin 27 kilometre kuzeydoğusunda yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki sarsıntının ardından Donggala ve Paulo kentlerini 3 metre yüksekliğe kadar tsunami dalgaları vurdu.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Bölge genelinde iletişim hatlarında yaşanan kesinti nedeniyle can kaybı ve yaralılara ilişkin net bir sayının kendilerine ulaşmadığını belirten Endonezya Siyasi, Hukuk ve Güvenlik İşleri Koordinasyon Bakanı Wiranto da Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB) ile koordinasyon halinde olduklarını ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

BNPB Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho ise yaptığı açıklamada, can kayıpları ve yaralılara ilişkin net bir sayı vermedi. Nugroho, Donggala ve Palau kentlerini vuran tsunamide de yaşamını yitirenler olduğunu aktardı.

Deprem bölgesinde tahliyelerin devam ettiğini, battaniye ve gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanmaya çalışıldığını dile getiren Nugroho, deprem ve sonrasında meydana gelen tsunamide onlarca evin zarar gördüğünü ve bir köprünün de yıkıldığı bilgisini paylaştı.

Bölgedeki havalimanının uçuş pisti zarar gördü

Nugroho ayrıca, depremde Palu'daki Mutiara SIS Al-Jufrie Havalimanı'nın uçuş pistinin 500 metrelik alanında hasar meydana geldiğini ve hava navigasyon sisteminin zarar gördüğünü duyurdu.

Donggala bölgesinin 27 kilometre kuzeydoğusunda yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki sarsıntının ardından Donggala ve Paulo kentlerini 3 metre yüksekliğe kadar tsunami dalgaları vurdu.

Temmuz ve Ağustos’taki depremlerde 563 kişi hayatını kaybetmişti

Lombok Adası'nda temmuz sonu ve ağustos ayında 6,3 ile 6,9 ve 7 büyüklüğünde depremler meydana gelmiş, 450 binden fazla kişiyi etkileyen depremlerde 563 kişi hayatını kaybetmişti.

"Pasifik Ateş Çemberi" olarak adlandırılan deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da, 26 Aralık 2004'te 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami sonucu bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan geniş bir alanda 230 bin kişi ölmüştü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.