'Endonezya'daki Bali saldırılarının beyni' olarak anılan dini lider Ebubekir Beşir serbest bırakılıyor

'Endonezya'daki Bali saldırılarının beyni' olarak anılan dini lider Ebubekir Beşir serbest bırakılıyor

2002 yılında Endonezya'da düzenlenen Bali saldırılarının arkasındaki grubun lideri olarak anılan Beşir serbest bırakılacak.

2002 yılında Endonezya'da düzenlenen Bali saldırılarının arkasındaki grubun lideri olarak anılan Ebubekir Beşir serbest bırakılıyor.

İlerleyen yaşı nedeniyle serbest bırakılan Ebubekir Beşir'in serbest bırakılmasına giden yol, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun kararıyla açılmıştı.

Ebubekir Beşir, 2002 yılında Endonezya'nın Bali adasında gerçekleştirilen, 88'i Avustralyalı 202 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının arkasındaki "Cemaah İslamiyye" adlı grubun dini lideriydi. 81 yaşındaki Beşir, ilk olarak 26 ay cezaya çarptırılmış, 2006 yılının Aralık ayında serbest bırakılmıştı.

2011 yılında bir kez daha terörü teşvik etmek ve Açe merkezli bir silahlı grubu finanse etmekle suçlanmış ve 15 yıl hapse mahkum edilmişti. Ebubekir Beşir'in sağlık durumu ve ilerleyen yaşı nedeniyle daha erken serbest bırakılacağı ifade ediliyor. Beşir'in serbest bırakılmasının Devlet Başkanı Joko Widodo'ya olan halk desteğini artıracağı öne sürülüyor.

12 Ekim 2002 tarihinde Endonezya'nın Bali adasında Batılıların gittiği iki gece kulübüne ve ABD'nin Konsolosluk ofisine saldırı düzenlenmişti. Saldırının arkasındaki üç isim, İmam Samudra, Amrozi Nurhasyim ve Huda bin Abdulhak, 2008 yılında kurşuna dizilerek öldürülmüştü. Ebubekir Beşir, saldırıyı düzenleyen grubun lideriydi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.