Endülüs mirası konferansı İstanbul'da gerçekleştirilecek

Endülüs mirası konferansı İstanbul'da gerçekleştirilecek

Endülüs Mirası: Kültürler Arası Bağlamlar ve Kavramların Yolculuğu konferansı 15-16 Kasım tarihlerinde İLEM ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Endülüs Mirası: Kültürler Arası Bağlamlar ve Kavramların Yolculuğu (Al-Andalus in Motion: Travelling Concepts and Cross-Cultural Contexts) konferansı 15-16 Kasım 2018 tarihlerinde İLEM'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Language Acts and Worldmaking Projesi dünyanın ve hayatımızın şekillenmesi sürecinde dilin önemli konumuna vurgu yaparak modern dil öğrenimini yeniden şekillendirmeyi ve dönüştürmeyi amaçlayan uluslararası alanda etkin bir proje. Konferansın bu yılki konusu bağlamında dünyanın önde gelen üniversitelerinden değerli akademisyenler İLEM’in ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya gelecekler.

Endülüs medeniyeti tarihi, çağdaş liberal-demokratik toplumların temel kavramlarının sorgulanması ve anlaşılması açısından önemli bir çalışma alanı oluşturmakta. Bu konferansta Endülüs medeniyetinin bir düşünce biçimi olarak vücut bulması sürecinde etkili olan birçok noktaya değinilecek.

Endülüs Medeniyeti ve İberya havzası dil ve kimlik, kültür ve bilgi, modern politik perspektife yansımalar, ütopya ve distopya, gerçek ve kurgu gibi geniş bir bakış açısında ele alınmaya çalışılacak Bu medeniyetin oluşturduğu perspektifte ulusal kimlik, kültürler arası iletişim, dini çoğulculuk gibi birçok kavram; birey, azınlık grupları ve toplumlar nazariyesine yöneltilen kritik sorular eşliğinde geçmişten günümüze tartışılacak.

2 gün sürecek olan konferansın dili İngilizce. 8 farklı ülkeden 19 akademisyen bu programa iştirak edecek ve katılımcılar arasında Rachel Scott, Abdoolkarim Vakil, Julian Weiss, Olga Bush gibi önemli isimler yer almakta.

Konferansa dair ayrıntılı bilgi için tıklayın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.