Enerji Bakanı Dönmez, Amasra'daki maden patlamasıyla ilgili konuştu

Enerji Bakanı Dönmez, Amasra'daki maden patlamasıyla ilgili konuştu

Bartın'da açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Dönmez, "Patlama alanını kontrol altına almak için bölümü kapatma kararı aldık" dedi.

Bartın'da açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Dönmez, "Patlama alanını kontrol altına almak için bölümü kapatma kararı aldık. Hasar tespit çalışması yapılacak. Kömür üretimi de duracak" dedi. Adalet Bakanı Bozdağ da, "Soruşturmayı 5 savcı sürdürüyor. Kafalarda ne kadar soru varsa hepsinin cevabı tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın meydana geldiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde işlemler bitinceye kömür üretimine ara verdiklerini bildirdi.

Bakan Dönmez, maden ocağı bölgesinde yaptığı açıklamada, dün itibarıyla 41 işçinin cenazesinin çıkarıldığını anımsattı.

Bugün de teknik güvenlik ve emniyet ekiplerinin ocakta kısmi devam eden yangınla mücadeleyi sürdürdüğünü belirten Dönmez, "Şu anda baraj yapma işlemleri devam ediyor. Arkasından da azot ve gerekirse su ve değer kimyevi maddeleri ocağa basmak suretiyle orayı tamamen kontrol altına alacağız. Sonrasında tabi tesisin yeniden üretime hazırlanabilmesi için oluşan hasarların tespiti, bunların tekrar tesis edilmesi ve benzer teknik işlemler devam edecek. Tabii ki bu işlemler bitinceye kadar Amasra Müessesemizde kömür üretimine ara veriyoruz." diye konuştu.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.