Enerji Bakanı Dönmez: Bu yıl dünyadaki en büyük doğalgaz keşfini açıkladık

Enerji Bakanı Dönmez: Bu yıl dünyadaki en büyük doğalgaz keşfini açıkladık

Enerji ver Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki ek gaz keşfinin açıklanmasının ardından, "Bu yıl itibariyle denizlerdeki dünyada en büyük keşfi açıklamış olduk" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Karadeniz’deki ek gaz keşfi duyurusunun ardından, Bu yıl itibariyle baktığımızda denizlerdeki dünyada en büyük keşfi açıklamış olduk. Karaları da dahil ettiğimizde ikinci oluyor" dedi.

NTV'nin canlı yayınına katılan Dönmez, "Karadeniz’de önce 320 milyar metreküp doğalgaz potansiyeli açıklandı. Aradan 2 ay geçmeden, aynı sahada ek 85 milyar metreküp doğalgaz geldi. Üretime geçildikten sonra Türkiye’nin 10 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir gazdan bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Karadeniz’de sonuç alınırken, diğer taraftan Akdeniz’de de sismik aramaların devam ettiğini" söyleyen Dönmez "Üstelik Yunanistan ve Batı’nın tüm engellemelerine rağmen" diye konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.