Enerji Bakanı Dönmez: İki aya yeni müjde gelebilir

Enerji Bakanı Dönmez: İki aya yeni müjde gelebilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de doğal gaz rezervinin keşfedildiği bölgede çalışmaların sürdüğünü ifade etti ve iki ay içerisinde aynı bölgede yeni rezervler bulunabileceğini ifade etti.

Karadeniz'de açılan kuyularda üretime geçileceğini ve doğal gaz kullanımının 2023'e yetişeceğini ifade eden Bakan Dönmez, "Biz kuyuları açtıkça o kuyulardan üretime geçeceğiz. Gazı uzun yıllar boyunca Bulgaristan sınırından, TürkAkım ile birlikte Kıyıköy'den alıyoruz ve 81 ilimize doğal gazı götürüyoruz. Buradaki doğal gazı ana iletim şebekesine Ereğli ya da Akçakoca'dan bağlayacağız" dedi.

Katıldığı CNN Türk yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Dönmez, 8 bin kilometrekarelik TUNA-1 lokasyonunun sadece dörtte birinde çalışma yapıldığını ve benzer yapılarda keşiflerin olabileceğini aktararak, "Kuvvetle muhtemel aşağıdaki katmanlarda yeni keşif yakalayabiliriz. Derinlikleri ve uzunlukları birbirine benziyor. 2 aya yeni müjde gelebilir" dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.