Enes Hakkani işkence gördüğü Bagram Hapishanesi'ni ziyaret etti

Enes Hakkani işkence gördüğü Bagram Hapishanesi'ni ziyaret etti

Taliban'ın son dönemde göze çarpan genç yetkililerinden Enes Hakkani, 2014-2019 döneminde tutulduğu ve işkence gördüğü Bagram Hapishanesi'ni ziyaret etti.

Celaleddin Hakkani'nin oğlu, "Taliban'ın yeni neslinden" sayılan Enes Hakkani, 5 yıl hapis tutulduğu, psikolojik ve fiziksel işkenceler gördüğü kötü koşulları ve işkenceleri ile kötü bir üne sahip olan Bagram Hapishanesi'ni ziyaret etti.

27 yaşındaki Enes Hakkani, 2014'te 20 yaşındayken Taliban'ın Katar'daki siyasi ofisini ziyaretten dönüşte Bahreyn'de ABD'lilerce tutuklanıp Afganistan'daki Bagram Hapishanesi'ne gönderilmişti. Bagram Hapishanesi'nde psikolojik ve fiziksel işkenceler gören Enes Hakkani 2019'da bir esir takasında serbest kalmıştı.

eh1.jpg

eh2.jpg

Bagram Hapishanesi Ağustos ayında Taliban'ın eline geçmişti. Bagram Hapishanesi'ni ziyaret eden Enes Hakkani, beraberinde bulunan heyete hapiste kaldığı bölümler ve yaşadıkları hakkında da bilgi verdi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.