Enkaza dönen Gazze'de yıkılan evlerin altında 1000'den fazla ceset var

Enkaza dönen Gazze'de yıkılan evlerin altında 1000'den fazla ceset var

Gazze'deki sağlık bakanlığına göre hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı Pazartesi günü 2.750'ye, yaralı sayısı ise 9,700'e ulaştı.

Gazze'deki Hamas yönetimine bağlı İçişleri Bakanlığı, 1.000'den fazla Filistinlinin cesedinin Gazze'de İsrail hava saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazı altında kaldığını belirterek insani ve çevresel kriz uyarısında bulundu.

Hamas İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el Bozom Pazartesi günü Filistin sivil savunma ekiplerine dayandırdığı açıklamasında enkaz altında en az 1000 kişinin bulunduğunu ve cesetlerin çürümeye başladığını ifade etti.

El Bozom açıklamada çürümeye başlayan cesetlerin insani bir kriz olmasının yanında salgın hastalık oluşturabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Çok sayıda Filistinli savaşçı 7 Ekim'de sınırı geçerek İsrail'e girmiş, en az 1,400 kişiyi öldürmüş ve onlarcasını esir almıştı.

İsrail o tarihten bu yana Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırıları düzenliyor.

Gazze'deki sağlık bakanlığına göre hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı Pazartesi günü 2.750'ye, yaralı sayısı ise 9,700'e ulaştı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinden bildiren Al Jazeera'den Yumna El Sayid, İsrail bombardımanının kentte ve diğer güney bölgelerinde "İsrail'in insanlara güneye gitmelerini söylemesine rağmen" devam ettiğini söyledi.

Cuma sabahı İsrail ordusu bir milyondan fazla kişiye Gazze Şeridi'nin kuzeyini, yoğun nüfuslu Gazze Şehri de dahil olmak üzere boşaltma emri verdi. Bu rakam Gazze'de yaşayan 2,3 milyon kişinin neredeyse yarısını kapsıyor.

gazze-detay.jpg

Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın

El Sayid, "Kısa bir süre önce Han Yunus'taki bir hastaneye yaralı taşıyan beş ambulans geldi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi ağır yaralanmıştı. Siviller İsrail saldırganlığının yükünü çekmeye devam ediyor" dedi ve ekledi:

"İsrail'in Gazze'ye elektriği kesmesinin ardından jeneratör kullanan hastaneler, yakıtlarının tükenmekte olduğunu ve 24 saatten kısa bir süre içinde çalışamayacaklarını bildiriyorlar."

Geçtiğimiz Pazartesi günü İsrail Gazze'nin gıda, yakıt, ilaç ve diğer malzemelere erişimini keserek "tam bir kuşatma" ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.