Erbilli Kürt isyan etti: Amerika ve İsrail bize söz verdi! Yalancılar

Erbilli Kürt isyan etti: Amerika ve İsrail bize söz verdi! Yalancılar

Peşmerge güçlerinin Kerkük'ten çekilmesinin ardından Iraklı Kürtler büyük bir travma yaşıyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçlerinin Kerkük'ten çekilmesi Iraklı Kürtlerde büyük bir travmaya neden oldu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde düzenlenen bağımsızlık referandumu sonrası Bağdat yönetimine bağlı Şii Haşdi Şabi milisleri harekete geçerek birçok bölgeyi Peşmerge'den geri almıştı.

Peşmerge ve Haşdi Şabi arasında bazı bölgelerde çatışmalar sürerken bazı Kürtler yaşananlar için ABD ve İsrail'i suçladı.

Erbil'de bulunan ABD konsolosluğu önünde eylem yapan Barzani yanlısı bir Kürt, "ABD ve İsrail bize söz verdi. Yalancılar." ifadelerini kullandı. ABD ve İsrail'in yaşananlara müdahale etmemesine tepki gösteren Erbilli, "Bizi Haşdi Şabi değil, Amerika yaksın" dedi.


Erbilli Kürt'ün tepkisi kameralara böyle yansıdı

Iraklı Kürt şu ifadeleri kullandı: "Bizi Amerika yaksın istiyoruz! Amerika yaksın bizi, Haşdi Şabi değil. Amerika ve İsrail gelsin istiyoruz. Bize söz verdiler. Yalancılar! Yalancılar!"

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.