Erdoğan: 2018'in Türkiyesi'nde Kürt sorunu yok

Erdoğan: 2018'in Türkiyesi'nde Kürt sorunu yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

- Sadece hakka ve halka güvenerek bu yolda Kürt sorununu çözmeyi başardık. 2018'in Türkiyesi'nde Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Eski Türkiye'de Kürtlerin kendileri sorun olarak görülüyordu. Bugünün Türkiyesi'nde hiçbir vatandaş öyle görülmüyor. Bizim tek sorunumuz terör. Onu da çözüyoruz. Üstesinden geliyoruz. 780 bin kilometrekare vatanın bir karışında dahi eli kanlı terör sürülerine hak tanımayacağız.

- Sokak çetelerinin bölge halkına musallat olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Reformlarımız sayesinde Türkiye en büyük dönüşümü gerçekleştirdi. İnsanlarına etnik kökeninden, dilinden, dış görünüşünden, sakalından, sarığından, başörtüsünden, feracesinden, poşusundan dolayı ayrımcılık yapan devlet anlayışı tamamen tedavülden kalkmıştır.

- Bu devlet artık vesayetçilerin değil Türk'ü ile Kürt'ü ile 81 milyonundur.Geçmişe göre daha hür demokratik bir Türkiye var. 16 senede bu ülkede darbeciler, terör seviciler dışında hareket alanı kısıtlanan kimse yoktur. Hiçbir vatandaşımızın özgürlük alanı daralmadı. 16 yıllık mücadelemizin en büyük kaybedenleri bölücülerdir, darbecilerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.