"Erdoğan-AB görüşmesi 'düşmanca' değildi"

"Erdoğan-AB görüşmesi 'düşmanca' değildi"

Reuters'ın edindiği bilgilere göre Erdoğan’ın Brüksel'de geçen hafta AB liderleriyle yaptığı görüşme olumlu geçti, ancak yeni bir gelişme yok.

Reuters'a konuşan Brüksel'deki Avrupalı yetkililer, geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker arasında gerçekleşen görüşmenin olumlu geçtiğini, ancak yeni bir anlaşmaya varılmadığını aktardı.

"Kesinlikle düşmanca bir görüşme değildi” diyen AB kaynakları, görüşmeyi "olumlu ve yapıcı” olarak değerlendirdi. Görüşmede her iki tarafın da bilinen duruşlarını tekrar ettiklerini ifade eden Avrupalı kaynaklar, AB'nin Türkiye'yle daha fazla işbirliği yapmak dışında fazla bir seçeneğinin olmadığını da söyledi.

İhtilaflı konular arasında "Türkiye'nin terörle mücadele kanunun değiştirilmesi, basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının kaldırılması ve insan hakları ihlallerinin yapılmaması" gibi istekler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.