"Erdoğan ABD’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardı"

"Erdoğan ABD’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’i desteklediği yönündeki açıklaması, Rus senatörlerden destek aldı.

Sputnik'in haberine göre, Rusya parlementosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'i desteklediği yönündeki açıklamasında haklılık payı olduğunu söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Puşkov, "Erdoğan haklı. ABD'nin terör örgütlerini desteklediğini gösteren birçok şey var. Dışişleri Bakanlığı'nın apaçık olan bu durumun aksini iddia etme çabası saçma" ifadelerini kullandı.

Rusya parlementosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komisyonu üyesi İgor Morozov da Erdoğan'a destek vererek, “Öncelikle IŞİD terör örgütünün nasıl ortaya çıktığını anlamak lazım. IŞİD, ABD'nin Irak’a yönelik sert politikaları ve askeri müdahalesi sonucunda ortaya çıktı. ABD, Irak ordusunu tamamen dağıttı." ifadelerini kullandı.

"Kral çıplak"

Morozov sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sayın Erdoğan bu konuda ABD’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Fiiliyatta Erdoğan şunu da belirtti: Kral çıplak. Dolayısıyla Obama başkanlığındaki ABD yönetimi uluslararası terör aracılığıyla dünya üzerinde kendi hegemonyasını kurmaya çalıştı.”

​Erdoğan, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde ile düzenlediği ortak basın toplantısında şunları söylemişti:

"Koalisyon güçleri şu anda verdikleri sözü maalesef tutmuyorlar. Verilen söz farklıydı ama şu anda farklı konumdalar. Öyle olsa da olmasa da biz şu anda yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz, devam edeceğiz. Çıkılan bu yoldan geri dönmemiz mümkün değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.