Erdoğan: Altılı koalisyonda her türlü rezillik var

Erdoğan: Altılı koalisyonda her türlü rezillik var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altılı Masa'ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısıda konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Karşımızda bir ittifak değil, eski Türkiye'de olduğu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı vardır. 

İşe altılı olarak başlayan, artık sekizli mi onlu mu olduğu meçhul olduğu hale gelen bu koalisyonun yayımladığı 12 maddelik bildiri bile ülkemizin nereye sürüklenmek istendiğinin yazılı ispatıdır. 

Masanın altını üstüne getirmek pahasına bay bay Kemal'i aday olarak gösteren koalisyonun gündeminde ülkenin ve milletin hiçbir meselesi yoktur. 

Ne depremin yol açtığı acılar ne depremzedelerimizin yürek sızıları ne de yaraların bir an önce sarılması ihtiyacı bunların gündeminde yok. 

Küresel ve bölgesel krizlerin Türk ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesine dair herhangi bir niyet, teklif, proje bunların gündeminde yer almıyor. 

Türkiye'nin 20 yılda kat ettiği gelişmeyi, büyümeyi sürdürmeye yönelik tek bir adım bunların gündeminde yok, yapılanları yıkmayı vadediyorlar. 

Milletin sıkıntılarını çözecek, refahını artıracak, güvenliğini ve huzurunu güçlendirecek, hayallerini gerçekleştirecek hiçbir irade beyanı, hazırlık, program bunların gündeminde yok. 

Sınırlarımızı tehdit edecek, birlik ve beraberliğimize gözünü dikecek kadar azan terör örgütlerinin başını ezmek için yürüttüğümüz mücadeleyi sürdürme kararlılığı bunların gündeminde yer almıyor. 

Bunların gündeminde sadece siyasi ihtiyar, makam mevki paylaşımı, ülkenin kaynaklarının nasıl yağmalanacağı hesabı var. Milli birlik ve beraberliğimizi bozma niyeti var, eski Türkiye'yi geri getirme çabası var. 

Altılı koalisyonun güçlendirilmiş parlamenter sistem diye başladığı yolculuğun sonu önce kumar masasına, sonra at pazarlığından beter bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve vekillik paylaşımı kavgasına çıktı. 

Öyle bir kavga ki içinde tehditten rüşvete, hakaretten şantaja, aba altından değil alanen sopa göstermekten, sürüden ayrılmaya kalkanları bindirilmiş kıtalarla linç ettirmeye kadar her türlü rezillik var. 

Böyle entrikayı ne romanlarda ne sinemada bulursunuz. Ülkede olarak bunların taht kavgalarını aylarca, günlerce naklen seyrettik, okuduk, dinledik. 

Türkiye, Türk demokrasisi, böyle hazin bir tabloyu hak etmiyor. Ülkemizi bu içi karmaşık, arkası karanlık, şekli bozuk koalisyonun insafına terk edemeyiz. 

Cumhuriyetimizin ilk asrındaki kayıpları ve kazanımları geride bırakarak Türkiye yüzyılını yükseltmek için böyle bir faciaya izin veremeyiz."

Kaynak: T24

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.