Erdoğan: Altın ve döviz yerli yerine oturacak

Erdoğan: Altın ve döviz yerli yerine oturacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükselen altın ve döviz kurlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükselen altın ve döviz kurlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayasofya'da Cuma namazını kılan Erdoğan, Cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bazı sıkıntılar yok değil. Ama Türkiye adeta bir uçuşun içinde. Gözü olup görmeyenler bunu yanlış aktarıyor. Ne kadar yanlış anlatırlarsa anlatsınlar bu tırmanışımızı devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Gerek TL, gerek döviz, gerek altın rezervinde, basit bir şey söyleyeyim.

Türkiye'nin 23.5 milyar IMF'ye borcu vardı. 2013'te biz sıfırladık. Döviz rezervi 27.5 milyar dolardı, şu anda 105 milyar dolar. Merkez Bankası'nın rezervi. Kimse halkımızı yanıltmaya çalışmasın. Dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız.

17 yıl önce terörle verilen mücadeleyi bir düşünün. 17-18 yıl önce neredeydik, şimdi neredeyiz? Samimi bir soru soruyorum. Terörle mücadele öyle ücretsiz yapılmıyor. Ciddi harcamalarımız oluyor mu, oluyor. Savunma sanayisinde ciddi harcamalar yaptık mı, yaptık. Yüzde 20'lerde yüzde 70'lere çıktı yerlilik.

Bu maliyet ile Türkiye bölgede değil, dünyada başka yerde. Biz Libya'ya zevk için girmedik. Libyalı kardeşlerimiz davet ettiler, dost kardeşlerimiz var. Orada onurlu bir mücadele sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Benim Hazine ve Maliye Bakanım ile ilgili yaptıkları şeyler, yetişemedikleri üzüme koruk diyorlar.

Koronavirüste 150'ye yakın ülkeye maske, tulum, ilaç, her şeyi gönderiyoruz. Bunlar bedelsiz olmuyor, bir şey ile oluyor. Bunlara siz kör müsünüz diye sorun ya..."

"Yerli yerine oturacak"

"Bu konu yerli yerine oturacak. Türkiye'de sistem oturdu. Bu bazı zamanlarda tırmanış ve inişler oluyor. Yılbaşında 10 lira falan diyorlardı. İş şimdi olduğumuz noktalarda. Koronavirüs gelişmeleri, Beyrut'ta yaşananlar ortada. TL'nin yerli yerine oturacağına inanıyorum. Altının, dövizin yerli yerine oturacağını düşünüyorum. Bunu görmemiz lazım.

Bankalar Birliği'nin toplantısı vs. bunlar atılan adımlardır. Düzelecek."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.