Erdoğan: Arakan'da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız

Erdoğan: Arakan'da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız

Erdoğan, 'Gördüğümüz kötülükleri elimizle düzeltmekte, buna gücümüz yetmezse dilimizle ifade etmekte, o da olmazsa kalbimizle buğzetmekle mükellefiz' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda bir konuşma yaptı.

Sözlerine, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine, bu gazi mekana hoş geldiniz." diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyona katılanlara teşekkür etti ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. 

Türkiye sınırları içinde ve dışında yoğun bir mücadele verildiğine vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Karşımızdaki karanlık güçlerin kural ve ahlak tanımaz saldırıları karşısında biz tarihimizden ve medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz değerlerimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Biz onlar gibi olamayız. Biz vicdanımızı, adalet duygumuzu, hakkaniyet ölçülerimizi bir kenara bırakarak, sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz. Bunun için Suriye'deki, Irak'taki, Balkanlar'daki, Kafkaslar'daki, Kuzey Afrika'daki kardeşlerimize yüreğimizi açtığımız gibi Arakan'da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız. Çünkü biz dünyada gördüğümüz kötülükleri mümkünse elimizle düzeltmekte, buna gücümüz yetmezse dilimizle ifade etmekte, o da olmazsa kalbimizle buğzetmekle mükellefiz."

Ecdadımızın tarihin her döneminde güçlünün değil, mazlumun yanında yer aldığına dair sayısız örnek, sayısız anekdot bulunduğuna işaret Erdoğan, Türk milletinin gücü ve itibarının kendisiyle birlikte tüm kardeşleri ve dostları için de mücadele ediyor olmasından kaynaklandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.