Erdoğan Azerbaycan yolcusu

Erdoğan Azerbaycan yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Azerbaycan'a gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek "Zafer Töreni" nedeniyle bu ülkeye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın ziyaretinin 2 gün sürmesi planlanıyor. Azerbaycan lideri İlham Aliyev ile görüşme gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Karabağ'daki son durumu değerlendireceği ifade edildi.

Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasında atılacak ortak askeri adımlara ilişkin konuların da ele alınacağı belirtiliyor.

Dağlık Karabağ'da 27 Eylül tarihinde başlayan çatışmalar, Rusya'nın devreye girmesiyle 9 Kasım tarihinde sonlandırılmış, Azerbaycan ile Ermenistan tarafları askeri faaliyetlerine son vermişti.

Anlaşma gereği Ermenistan tarafı Ağdam, Kelbecer ve Laçın bölgelerini Azerbaycan'a bırakırken, Rusya aynı anlaşma çerçevesinde "Barış Gücü" ismi altında Dağlık Karabağ bölgesine asker konuşlandırmaya başlamıştı.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.