Erdoğan: Batı, Bizi Değil Darbecileri Merak Etti

Erdoğan: Batı, Bizi Değil Darbecileri Merak Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBB toplantısı kapsamında Beştepe'de konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Avrupa'dan FETÖ soruşturmasına ilişkin gelen eleştirilere tepki göstererek, "PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşansa idamı da getirirler, kesintisiz OHAL'i bile ilan ederler" dedi.

Darbecilere karşı mücadelenin, hukuk devleti sınırları içinde yürütüldüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar; Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele, ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında, milletimiz ve emniyet güçlerimiz ile savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuşlardır."

"KİMSENİN BU GÖRÜNTÜYE GÖLGE DÜŞÜRMEYİ HAKKI YOK"

Türk milletinin, 15 Temmuz gecesi tarihi bir sınavdan geçtiğini ifade eden Erdoğan, "15 Temmuz gecesi hangi kökenden, meşrepten, siyasi görüşten olursa olsun Türk milletinin, 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Hiç kimsenin bu iftihar verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur." dedi.

"BU MİLLET ALNINDAN ÖPÜLESİ BİR MİLLETTİR"

Erdoğan, Türk halkının, darbeye karşı kararlı bir tavır sergilediğini belirterek, "Darbeciler ne kadar vicdansız, ahlaksız, cani, şuursuz ise milletimiz o derece asil, dirayetli, cesur, kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir." diye konuştu.

"NAMLULARIN KARŞISINDA DİKİLENLER SEÇKİNLER DEĞİLDİ"

Türkiye'nin, yıllarca istismara uğradığına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün geriye dönüp baktığımızda, Türkiye'nin yıllarca, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla, boş sözle, hamasetle ülkesine ve devletine sahip çıktığını iddia eden güya seçkinlerin istismarına maruz kaldığını fark ediyoruz. Ama 15 Temmuz'da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında, bu istismarcıların hiçbiri ortada yoktu. Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı."

"AVRUPA'DA OLSA İDAM CEZASINI DA GETİRİRLER"

Türkiye'nin, dünyanın başına musallat olan ne kadar tehdit varsa hepsine maruz kalan tek ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bırakın darbe teşebbüsünü, şöyle bizdeki birkaç aylık PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşansın, idam cezasını da getirirler, kesintisiz olağanüstü hal de ilan ederler." dedi.

"KUSURA BAKMA SANA SAYGI DUYULMAZ"

Uluslararası Af Örgütünün, Türkiye'ye ilişkin açıklamalarını eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakıyorsunuz Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar. Önce çık gel bakalım burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosunda ne olmuş, emniyet teşkilatında bombalanma neticesinde 53 emniyet görevlimiz nasıl şehit olmuş? Gel gör bakalım Cumhurbaşkanlığı Külliyesi nasıl vurulmuş, burada 6 şehit nasıl olmuş? Boğaz Köprüsü'nün üzerinde ve Kuleli Askeri Lisesinin orada 39 kişi nasıl şehit edilmiş? Gel bunları bir gör, yerinde incele, sana düşen görev budur. Ondan sonra da açıklamanı yap. Sadece duyduklarınla, aldığın haberlerle bu tür açıklamaları yaptığın zaman, kusura bakma sana saygı duyulmaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.