Erdoğan: Ben bile Taliban lideriyle görüşebilirim

Erdoğan: Ben bile Taliban lideriyle görüşebilirim

Geçtiğimiz akşam ortak yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Dün akşam CNN Türk-Kanal D ortak yayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

"Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir" diyen Erdoğan, “Eğer üst düzeyde bunları kontrol altına alamazsak bu defa Afganistan'daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz” şeklinde konuştu.

Her zaman savaşın ve askeri mücadelenin geçerli olmayacağını, bazı durumlarda diplomasinin ve siyasetin geçerli olacağını belirten Erdoğan, Afganistan’la ilgili değerlendirmelerin yapıldığını, üst düzey yetkililerin yurt dışına gönderildiğini ve kendisinin de Doha ile bir görüşme yaptığını belirtti.

Erdoğan düzensiz göçün arttığına yönelik sosyal medyada yapılan yorumların gerçek olmadığını ifade ederek, "“Türkiye yolgeçen hanı değildir. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil. Yakalanan Afgan düzensiz göçmenlerin önemli bölümü yetkili kurumlarımız tarafından tekrar Afganistan'a sınır dışı ediliyor" dedi.

"Ankara Afganistan'daki durumu yakından takip ediyor"

Reuters haber ajansına konuşan iki Türk yetkili ise Türkiye’nin hala Kabil havaalanının güvenliğinden sorumlu olma konusunda istekli olduğunu, ancak Ankara’nın Taleban’ın son ilerlemelerinin ardından ülkedeki durumu yakından gözlemlediğini kaydetti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.