Erdoğan: Bizden başka herkes Suriye'nin petrolüyle ilgileniyor

Erdoğan: Bizden başka herkes Suriye'nin petrolüyle ilgileniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'den başka herkesin Suriye'nin petrolüyle ilgilendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'den başka her kim Suriye meselesinde derdinin insan hakları, masumların canı, Suriye halkının geleceği olduğunu iddia ediyorsa, açık konuşuyorum yalan söylüyor." dedi. Erdoğan, Türkiye'den başka herkesin Suriye'nin petrolüyle ilgilendiğini söyledi.

Erdoğan, Rusya ile imzalanan Soçi Mutabakatı hakkında da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir taraftan ABD, bir taraftan Rusya ile 120 ve 150 saatlik yaptığımız mutabakatlar bitmiş bulunuyor." diyerek "Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamıyla çıkarıldığı bilgisini yetkili mercilerimize vermiş bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı konusundaki tutumları sebebiyle batılı ülkeleri eleştirdi. Cumhurbaşkanı, kendisini arayan batılı liderler için "şehit edilen çoğu çocuk, kadın 20 insanımız ve yaralanan 184 kardeşimizle ilgili üzüntü beyanında bulunmamıştır." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı, konuşması sırasında Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri personelleriyle telekonferans yoluyla görüştü. Erdoğan sırasıyla Doğu Akdeniz'de görev yapan Gökçeada gemisine, Hava Kuvvetleri'nin Diyarbakır'daki 8. Ana Jet üstü'ne, Suriye'nin Rasulayn bölgesi ve Tel Abyad bölgesinde bulunan askerlere bağlandı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.