Erdoğan: Bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız

Erdoğan: Bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğine yönelik açıklamaları hakkında soruları yanıtladı.

Türkiye'den büyük bir heyetle Kıbrıs'a yaptığı ziyareti sonlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğine yönelik açıklamaları soruldu.

"Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız"

Kılıçdaroğlu'nun "Dünyaya sesleniyorum, Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum, çok çetin müzakereler sizi bekliyor" sözlerine ilişkin değerlendirme yapan Erdoğan, Esad rejiminin katil politikalarından kaçarak Türkiye'ye sığınan milyonlarca sığınmacının, AK Parti iktidarında güvence altında olacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin, "Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"'Ben Atatürk'ün partisiyim' diyen bu adam, 'Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum' diyor ama bir defa Kuvayımilliye ruhundan haberi yok. Onu bir öğrenmesi lazım. Çünkü ta oralara kadar asker göndermişiz. Tavsiye ediyorum, Misakımilli'yi bir öğrensin. Misakımilli nedir? Misakımilli neyi kapsıyor? O kapsam içerisinde neler vardı? Bunu bir öğrenmesi lazım. Bundan haberi yok.

O 'göndereceğim' diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum. Şu anda bunlar bize sığınmışlar 'elaman' diliyorlar. Bu 'elaman' dileyenlere 'Hadi geldiğiniz yere dönün' diyemeyiz."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.