Erdoğan BM Genel Sekreteri ile görüştü

Erdoğan BM Genel Sekreteri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti.

"İş birliğini daha da güçlendirme kararlılıkla teyit edildi"

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Guterres, yaptıkları görüşmede Türkiye ve BM arasındaki yakın iş birliğini daha da güçlendirme kararlılıklarını teyit etti.

Görüşmede, Soçi Mutabakatı'nın ardından İdlib'de çatışmasızlık bölgesine yönelik alınan tedbirlerin, Suriye'de siyasi sürecinin önemli bir adımını teşkil edecek Anayasa Komitesinin hayata geçirilmesi konularının ele alındığını bildiren kaynaklar, mültecilerin durumu hakkında da istişarelerde bulunulduğunu aktardı.

Söz konusu görüşmede, bazı önemli küresel ve bölgesel meselelerin de gündeme geldiği kaydedildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu New York'ta birçok ikili görüşme gerçekleştirdi. 

Erdoğan, Japonya Başbakanı Abe ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.

Bunların yanı sıra Erdoğan, Dünya Ekonomi Forumu Kurucusu ve Yönetici Başkanı Klaus Schwab, KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Belçika Başbakanı Charles Michel ile bir araya geldi. 

Görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleşti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.