Erdoğan: Darbeyi Eniştemden Öğrendim

Erdoğan: Darbeyi Eniştemden Öğrendim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi öncesinde yaşanan detayları canlı yayında açıkladı.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK içindeki cuntanın 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişimini "eniştesinden öğrendiğini" söyledi. 

Darbe girişimine karşı isthbarat zaafı olduğunu "ne yazık ki" ifadesiyle teyit eden Erdoğan, "Türkiye'de yüzde 52'lik oranla, hükümetini seçmiş bir halktı ve hükümetini korumaya yönelik yüzde 52'lik kitle sokağa döküldü. Askeri darbe girişimine karşılığını verdi" dedi.

"Daha sonradan öğrendik tabii ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık. O zaman Enerji Bakanı ile beraberdim. Otelden ayrılmak için gerekli adımları attık. Sonra Dalaman'dan İstanbul'a geldik."

"İstanbul'da da bazı sıkıntılar yaşadık ancak beklenmedik yaşanan olaylar. Alçak uçuş yapan F-16ları gördük, yaptıkları gürültüyü duyduk. Onbinlerce kişinin sokaklara döküldüğünü, darbeye karşı tepkilerini gösterdiğini gördük. Her şeyi kontrol altına almak için tabii ki, her şey sürekli kontrol altındaydı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.