Erdoğan: El Bab'tan sonra sırada Menbic var

Erdoğan: El Bab'tan sonra sırada Menbic var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilgili yaptığı konuşmada El Bab'dan sonraki hedefin Menbic olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Konferans Merkezi'nde Polis Akademisi tarafından düzenlenen Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda konuştu.

"Menbic'te PYD-YPG var"

Edoğan, Fırat Kalkanı'nda askeri unsurların şu anda El Bab'a dayandığını belirterek şunları söyledi: "Şu anda El Bab'a dayandık, El Bab'ı batıdan da ayrıca çevreledik, kuşattık. Yetmez, biz şimdi oradan da Menbic'e doğru ayrıca gideceğiz. Niye Menbic'e gideceğiz, çok meraklı olduğumuz için değil. Menbic'te PYD var, YPG var. Onlar da orayı terk etsin, doğuya gitsin. Bunu söyledik. 'Gidecekler' dediler, 'gitsin' dedik. Şu ana kadar bir miktar gittiğini söylüyorlar. Biz tamamen orayı PYD ve YPG'nin boşaltmasını istiyoruz."

'Daha aktif politika' vurgusu

Erdoğan, güvenli bölgenin önemie bir kez daha vurgu yaparak, "Suriye'de terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturma çabamızın önüne kimse geçemez. Ne yapıp edip, Suriye sınırımızı tüm terör örgütlerine karşı güvenli hale getireceğiz. Irak'ta terör ve mezhep çatışması tehditleri konusunda da aynı şekilde askeri güç destekli aktif politika izlemeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.