Erdoğan, Elizabeth ve May ile görüşecek

Erdoğan, Elizabeth ve May ile görüşecek

Tatlı Dil Forumu için 13-15 Mayıs'ta İngiltere'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kraliçe 2. Elizabeth ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşecek.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’a dönük manifestosunun ve seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından ilk yurt dışı seyahatini İngiltere’ye yapacak. İngiltere ziyaretinde 2011 yılından beri yapılan Tatlı Dil Forumu’na katılacak olan Erdoğan’a çok sayıda bakan eşlik edecek. Forumda Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, medya, siyaset, ekonomi, kültür, iş dünyası ve beşeri alanlarda sivil diyaloğu kapsayacak şekilde zenginleştirilmesi için yapılması gerekenler konuşulacak.

Erdoğan, üç günlük ziyareti kapsamında Buckingham Sarayı’nda İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’le bir araya gelecek. Erdoğan, Başbakan Theresa  May ile de görüşecek. Erdoğan’ın, Kraliçe ve May ile yapacağı görüşmelerde Türkiye-İngiltere ilişkilerinin yanısıra Suriye’deki son durum, Kıbrıs’taki gelişmeler, terörle mücadele de gündemde olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.