Erdoğan: En büyük düşmanım faizdir

Erdoğan: En büyük düşmanım faizdir

TESK Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

''En büyük savaşım faizledir, en büyük düşmanım faizdir'' diyen Erdoğan, faizin yüzde 12'ye kadar düştüğünü ancak bu rakamın daha da inmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"TESK 2 milyonu aşan üye sayısı ile beşeri ve iktisadi hayatımızın temel direklerinden biridir. Esnaf ve sanatkarlar dar günümüzde kapımızı çalan can dostumuz konumundadır. Bizim kültürümüzde esnaf ve sanatkar sadece ticaret erbabı değildir. Bizde esnaf öncelikle ahidir yani kardeştir."

"Varlık yokluk mücadelelerimizin hepsinde esnaf ve sanatkarlarımız daima hep ön safya yer aldı. Son olarak 15 Temmuz gecesi esnaf kardeşlerimiz darbeci hainlere göğüslerini siper ettiler. Birileri tankların arasından kaçarken benim elektrikçi kunduracı kardeşim gece boyunca ölüm kusan silahlara meydan okudu. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızı millet varlığımızın teminatı olarak görüyoruz."

"Bugünlere akrebin kıskacında yoğrularak geldik. Bedel ödedik çile çektik zorluklara göğüs gerdik. Onca saldırıya ve kalleşliğe rağmen halen başımız dik yaşıyorsak, sebebi miiletimizin değerlerine sahip çıkmasıdır. Devletimiz salgın döneminde vatandaşını sahipsiz bırakmadı. Muhalefetin akla mantığa uymayan abuk sabuk çağrılarına rağmen milletimize bedel ödetecek kararlar almadık. Yaptığımız düzenlemeyle esnaf ve sanatkarların üzerindeki gelir vergisi yükünü tamamıyla kaldırdık."

Faiz ve enflasyon mesajı

"En büyük savaşım faizledir, en büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi? Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Halkbank Genel Müdürü karşımda Merkez Bankamızla konuşuyoruz. Önümüzdeki para politikası kurulu toplantılarında bunun daha da inmesi gereğini telkin ediyorum. Aramızda maalesef faiz politikasını yüksek faizi savunanlar var. Başta muhalefet olmak üzere onlar da savunuyorlar. Cumhurbaşkanınız düşük faizi savunan politika güdüyor. Enflasyonla bir mücadelemiz var, yılbaşından sonra enflasyonun da düşük faizle ineceğine inanıyorum ve bunu savunuyorum."

"En büyük sıkıntımız olan hayat pahalılığı ve enflasyon sorununu da çözmek için gayretle çalışıyoruz. Paradan para kazanmaya alışmış tufeylilerin ve mandacı iktisatçıların artık hiçbir geçerliliği kalmamış eski modellere dayalı ezberlerine itibar etmiyoruz."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum