Erdoğan: F-16'lar konusunda Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm

Erdoğan: F-16'lar konusunda Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm

G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan Roma’da bir basın açıklaması yaptı

G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Roma’da bir basın açıklaması yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye, küresel dalgalanmaları vatandaşlarına en az yansıtan ülkelerdendir. Küresel ekonomi, 2021 yılında toparlanmaya başlasa da ekonomilerimiz halen ciddi meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor."

"100 milyonlarca insan daha aşının ilk dozuna ulaşamamışken diğer tarafta turizm amaçlı uzay seyahatine 100 milyonlarca dolar harcanabiliyor. Bir tarafta yoksulluğun olduğu diğer tarafta lüksün ve şatafatın hüküm sürdüğü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün değildir."

"Halihazırda 3,6 milyonu Suriye'deki savaştan kaçanlar olmak üzere, 5 milyona yakın yerlerinden edilmiş insana ev sahipliği yapıyoruz."

"ABD'nin Suriye'deki terör örgütlerine desteğine yönelik üzüntümüzü ifade ettik. Suriye'de bulunan terör örgütleri PKK/PYD'nin Amerika'dan aldıkları destekler konusunda kendilerine üzüntümüzü ilettik. Bundan sonraki süreç inanıyorum ki böyle devam etmeyecektir."

"Sayın Biden ile bugün ikili bir görüşme olmadı. Dar kapsamlı bir görüşmeydi. Bu dar kapsamlı görüşmede daha çok F-16'lar gündemimize geldi. Yeni F-16'ların modernizasyonu ve yeni alım konusunda Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.