Erdoğan: Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik

Erdoğan: Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbni Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir'de İbni Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni'nde konuştu.

"Batı dünyası tıptan sosyolojiye kadar pek çok alanda ilhamını bizim köklerimizden almıştır. Siyasi bağımsızlığın da ekonomik bağımsızlığın da temelinde fikir bağımsızlığı yatar. Ülke ve millet olarak kendimizi kontrolsüz bir batılılaşma fırtınasının içinde bulduk"

"18 yılda her alanda tarihi eserlere imza attığımızı, eğitim,öğretim ve kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum" diyen Erdoğan'ın öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

"Medyamız en modern altyapıya sahip ama bizim sesimizi nefesimizi yansıtmıyor"

"En haklı olduğumuz konularda bile kendimizi dünyaya anlatamıyoruz. İşte bunun için de fikri iktidarımızı hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim"

"Ne insanlığın milletimizin ve inancımızın binlerce yıllık birikimine sırtımızı döneceğiz ne de modern dünyanın sunduğu imkanları reddedeceğiz"

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.