Erdoğan: Gazze krizi Filistin Devleti kurulmadan çözülemez

Erdoğan: Gazze krizi Filistin Devleti kurulmadan çözülemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağımsız bir Filistin devletinin Gazze'de yaşanan krizin çözümünün vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Filistin devleti kurulmadan Gazze krizine kalıcı bir çözüm bulunamayacağını söyledi ve Gazze Şeridi'ndeki insani durumun giderek kötüleştiğini sözlerine ekledi.

"Bir kriz bitmeden başka bir kriz patlak veriyor" diyen Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'da ikinci yılını dolduran işgalinin hemen ardından Gazze'de İsrail ve Hamas arasında yaşanan son savaşa işaret etti.

Erdoğan, Gazze krizinin "anlaşmazlıkları bir an önce dostane bir şekilde çözmeyi başaramazsak neler olacağının" son örneği olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Dostane bir şekilde çözüme kavuşturulmayan her olay, zaman içinde daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor, daha da iç içe geçiyor ve bir kördüğüm haline geliyor. Ve tekrar tekrar gündeme getiriliyor. Aslında halının altına süpürdüğümüz herhangi bir şey huzursuz kalıyor" diyerek İsrail'in Gazze'deki saldırılarına atıfta bulundu.

Erdoğan Filistin ile İsrail arasındaki krizin kaynağının yalnızca 7 Ekim saldırısı olmadığını sürecin geçmişe dayandığını ifade etti.

Erdoğan, krizin Filistin topraklarında artan yerleşimlerden kaynaklandığını belirtti.

Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarına rağmen İsrail kendisini uluslararası hukukun üzerinde görmektedir. Ve onlarca yıldır işgal, yasadışı yerleşimler ve katliam politikalarını sürdürmektedir" dedi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.