Erdoğan: Geleceğimizi AB ile tasavvur ediyoruz, tam üyelikten vazgeçmedik

Erdoğan: Geleceğimizi AB ile tasavvur ediyoruz, tam üyelikten vazgeçmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği büyükelçileriyle düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) büyükelçileriyle düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hiçbir ayrım yapmadan 156 ülkeye, 11 uluslararası kuruluşa tıbbi destek sağladık."

"-Salgında- 100 bin vatandaşımızı ülkemize getirirken, 38 bin yabancıyı da destek vermek suretiyle ülkelerine gönderdik."

"Aşıyı vatandaşlarımıza gönüllülük esasına dayalı olarak uygulamaya yakında başlıyoruz. İnsan deneyi aşamasındaki yerli aşılarımızı, gerekli onayların ardından milletimizle birlikte tüm insanlığa sunacağız."

"2020 yılı Türkiye-AB ilişkileri bakımından maalesef kolay geçmedi. Geride bıraktığımız dönemde çoğu suni olarak üretilen pek çok tatsız konuyla uğraşmak zorunda kaldık."

"Bazı üye ülkeler, Türkiye ile ikili problemlerini AB koridorlarında çözme çabasına girdi. Birlik dayanışması bahanesi ardına sığınılarak, Türkiye-AB gündemi suistimal edildi."

"Yunanistan'la başlayacak istikşafi görüşmelerin yeni bir dönemin habercisi olacağına inanıyorum. Atina gerilimi tırmandırmamalı."

"Millet olarak geleceğimizi AB ile tasavvur ediyoruz. Tam üyelikten hiçbir zaman vazgeçmedik."

"Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğinin küresel ırkçılıkla mücadelede de birliğin elini güçlendireceğine inanıyoruz. Brexit ile beraber artan belirsizlik ancak Türkiye'nin Avrupa ailesindeki hak ettiği yeri almasıyla giderilebilecektir."

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.